Παρουσίαση Avira Antivirus

Παρουσίαση Avira Antivirus
ired.gr

Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας του υπολογιστή σας.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε παρουσιάσει τα 5 κορυφαία προγράμματα προστασίας για υπολογιστές. Στο σημερινό άρθρο, θα παρουσιάσουμε ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας που υπάρχουν και που γίνεται ακόμη καλύτερο αν αγοράσετε την πλήρη έκδοσή του. Πρόκειται για το Avira Antivirus.

ired windows avira antivirus 01

Εγκατάσταση και περιβάλλον λειτουργίας

Tο Avira Antivirus το κατεβάζουμε από το δικτυακό τόπο της εταιρίας και το εγκαθιστούμε, κάτι που είναι ιδιαίτερα απλό και χωρίς προβλήματα. Δε χρειάζεται καν να δημιουργήσουμε κάποιο λογαριασμό στην Avira για να το κατεβάσουμε. Και, σε σχέση με άλλα δωρεάν προγράμματα, δε θα δεχτούμε τις συνήθεις συνεχείς πιέσεις να περάσουμε από τη δωρεάν στην πλήρη έκδοση.

Με το πέρας της εγκατάστασης το πρόγραμμα εμφανίζει μια μικρή εικόνα στα εικονίδια που υπάρχουν κάτω δεξιά στη γραμμή εργασίας των Windows. Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος είναι απλό με ένα πλαϊνό πάνελ που καλύπτει την αριστερή μεριά του παραθύρου του και περιλαμβάνει όλες τις επιλογές που χρειαζόμαστε.

ired windows avira antivirus 02

Μία κάπως μικρή ταμπέλα που στην ουσία είναι πλήκτρο και γράφει "Scan System", μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε το μενού με τους τύπους σάρωσης που θέλουμε να κάνουμε (μπορούμε επίσης να το βρούμε ακολουθώντας τη διαδρομή "PC Protec-tion/System Scanner" στο αριστερό μενού-πάνελ).

Επιλέγουμε λοιπόν σ' αυτή την ενότητα τις ρυθμίσεις σάρωσης που θέλουμε όπως "Quick System Scan", "Complete system scan" ή ρυθμίζουμε χειροκίνητα ποια αρχεία ή φακέλους θέλουμε να ελέγξουμε κι επίσης περιλαμβάνεται ένα Rootkit Scanner κι ένα active-malware scan.

Μπορούμε να ρυθμίσουμε πότε θα γίνεται σάρωση (schedule) μέσω της διαδρομής "Administration/Scheduler" στο πλαϊνό μενού. Η ήδη έτοιμη ρύθμιση του προγράμματος είναι για κάθε βδομάδα (168 ώρες).

Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον του προγράμματος είναι κάπως Σπαρτιάτικο και δύσκολο στη χρήση για κάποιον που δεν ξέρει τι να ψάξει (για παράδειγμα θα μπορούσε να υπάρχει ένα πλήκτρο "Scan Now" που να είναι μεγάλο και εμφανές αντί να ψάχνει κανείς σε μενού μια και η ετικέτα "Scan System" δεν προϊδεάζει ότι πρόκειται για πλήκτρο). Από την άλλη μεριά όμως συνηθίζει κανείς μετά από λίγο αυτό το απλό και λιτό περιβάλλον και μάλιστα φτάνει να το συμπαθήσει.