Η Apple αυξάνει το μέγιστο μέγεθος των εφαρμογών στα 4 GB

Η Apple αυξάνει το μέγιστο μέγεθος των εφαρμογών στα 4 GB
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε την αύξηση του μέγιστου επιτρεπτού όγκου των εφαρμογών που “ανεβαίνουν” στο App Store από τα 2GB στα 4GB, επιτρέποντας στους developersνα δημιουργήσουν εφαρμογές (κυρίως βέβαια παιχνίδια) με περισσότερο βάθος, πιο πλούσια γραφικά αλλά και την προσθήκη περισσότερων πολυμέσων σε αυτά.

Η οδηγία από την Apple στους developers έχει ως εξής:

“Το όριο του μεγέθους μιας εφαρμογής που κατατίθεται στο iTunes Connect αυξήθηκε από τα 2GB στα 4GB. Έτσι μπορείτε να συμπεριλάβετε περισσότερα δεδομένα στις εφαρμογές σας και να επιτύχετε μια πιο πλούσια εμπειρία για τους χρήστες. Παρακαλούμε λάβετε υπόψιν σας πως δεν υπήρξε κάποια αύξηση στο μέγεθος των εφαρμογών που μπορούν να γίνουν διαθέσιμα μέσω κινητού δικτύου δεδομένων και πως αυτό παραμένει στα 100MB”

Το όριο των 2GB υπήρχε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του App Store και με αυτήν της την απόφαση η Apple σηματοδοτεί την πρώτη αύξηση μεγέθους του ορίου από καταβολής App Store. Παιχνίδια όπως το Final Fantasy VII αντιμετώπισαν πολλά τεχνικά προβλήματα στο παρελθόν με την ύπαρξη του συγκεκριμένου ορίου.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του παραγωγού της Square Enix, Takashi Tokita:

“Η κυκλοφορία του Final Fantasy VII για το iOS απέχει χρόνια μακριά λόγω του περιορισμού του μεγέθους των εφαρμογών στα 2 GB”

Με την πάροδο των ετών και την παρουσία συσκευών με πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις οθόνης, οι δημιουργοί αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, καθώς οι εφαρμογές τους “απαιτούσαν” πολύ περισσότερο χώρο για την απεικόνισή τους - κυρίως - στις Retina οθόνες.

Η κίνηση αυτή της Apple είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενη και αναμένουμε από τους developers ακόμα πιο πλούσια παιχνίδια και κυρίως με μεγαλύτερα σενάρια, για περισσότερες ώρες διασκέδασης για όλους μας.