20 μυστικές συντομεύσεις του πληκτρολογίου iPhone #2

20 μυστικές συντομεύσεις του πληκτρολογίου iPhone #2
ired.gr

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία η οποία διέδωσε το εικονικό multi-touch πληκτρολόγιο με την έλευση του αρχικού iPhone και τα εύσημα τα οφείλουμε στο μηχανικό που το δημιούργησε. Από τότε έως σήμερα η εισαγωγή κειμένου έχει εξελιχθεί όσο αφορά την επεξεργασία, τη επιλογή εισαγωγής, ακόμη και το ίδιο το πληκτρολόγια με μία έξυπνη μηχανή προβλέψεων.

Επίσης έχει προστεθεί η δυνατότητα για custom πληκτρολόγια. Οι χρήστες στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν γνωρίζουν όλα τα κρυμμένα χαρακτηριστικά, για τον έλεγχο και την επιμέλεια κειμένων. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα περισσότερα και είμαστε σίγουροι πως θα απογειώσετε με αυτά την πληκτρολόγηση κειμένων σας.

Σημείωση: Τα χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα σε όλες τις εφαρμογές κι ενώ στο iPad είναι διαθέσιμες όλες οι συντομεύσεις του iPhone, δεν ισχύει και το αντίθετο, καθώς το iPad έχει επιπλέον δυνατότητες όπως split keyboard και flick quote.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ευρήματα κατά την πληκτρολόγηση.

11. Ταχεία αντικατάσταση

Λέξεις με ορθογραφικά λάθη, υπογραμμίζονται με κόκκινο χρώμα. Εάν πατήσετε πάνω τους το λειτουργικό iOS θα σας προσφέρει μία προτεινόμενη λέξη για αντικατάσταση. Αυτό γίνεται σε κάθε λέξη, ανά πάσα στιγμή. Επιλέξτε τη λέξη και στη συνέχεια πατήστε αντικατάσταση από το αναδυόμενο menu.

12. Γρήγορη μορφοποίηση

Για να εφαρμόσετε γρήγορα, έντονα, πλάγια γραφή ή υπογράμμιση σε οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου, αγγίξτε διπλά τη λέξη, κατευθυνθείτε με το βελάκι του αναδυόμενου μενού στο Β/U και στη συνέχεια επιλέξτε τη μορφοποίηση που επιθυμείτε.

ired iphone keyboard tips 2 01

13. Ορισμός Λεξικού

Εάν δεν είστε σίγουροι για την ορολογία μιας λέξης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο κείμενό σας, μπορείτε να αγγίξετε τη λέξη δύο φορές και από αναδυόμενο παράθυρο να πατώντας το βελάκι δεξιά και να λάβετε κάποιον ορισμό γι' αυτή τη λέξη. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε το λεξικό που χρησιμοποιείτε.

14. Εισαγωγή εικόνας

Πολλές φορές κατά τη σύνθεση ενός μηνύματος αλληλογραφίας, ίσως χρειαστεί να εισάγετε μία φωτογραφία. Για να το το πράξετε, πατήστε δύο φορές στο σημείο του κειμένου που θέλετε να προσθέσετε τη φωτογραφία σας, και στη συνέχεια αναζητήστε την επιλογή με το βελάκι, Εισαγωγή φωτογραφίας ή video, στο αναδυόμενο παράθυρο. Δεν πρόκειται για πλήρη λειτουργία προσθήκης συνημμένου αλλά κάτι είναι.

ired iphone keyboard tips 2 02

15. Απίθανες συντομεύσεις

Αν αγγίξτε διπλά το πλήκτρο διαστήματος κατά την πληκτρολόγηση, το λειτουργικό iOS θα εισάγει αυτόματα "." για εσάς, ξεκινώντας την επόμενη λέξη με κεφαλαίο γράμμα. Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις. Έχει ενδιαφέρον καθώς φράσεις που χρησιμοποιείτε συχνά ή τη διεύθυνση του email σας, μπορείτε να την εισάγετε με μία συντόμευση χαρακτήρων. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο > Συντομεύσεις.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »