Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό δίκτυο Wi-Fi για επισκέπτες (Mac)

Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό δίκτυο Wi-Fi για επισκέπτες (Mac)
ired.gr

Δημιουργήστε οικιακό δίκτυο επισκεπτών προφυλάσσοντας το οικιακό σας δίκτυο.

Ας υποθέσουμε πως ένα φίλος ή συγγενής, σας επισκέπτεται και θέλει να ελέγξει τους social media λογαριασμούς του, ζητώντας από εσάς τη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Παρότι έχετε όλη την καλή διάθεση να προσφέρετε το δίκτυό σας, ανησυχείτε για το αν πρέπει κάποιος τρίτος να εισέλθει στο οικιακό σας, δίκτυο.

Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει λύση, καθώς αν διαθέτετε ένα airport Extreme ή airport Express ή Time Capsule (για το παράδειγμα μας θα χρησιμοποιήσουμε Time Capsule), μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απομονωμένο δίκτυο επισκεπτών.

Οι λόγοι που έχει κάποιος να απομονώσει το οικιακό του δίκτυο από τρίτους είναι πολλοί. Ίσως να υπάρχουν υπολογιστές μέσω δικτύου, που μοιράζονται αρχεία τα οποία δεν επιθυμείτε να πέσουν σε λάθος χέρια. Ίσως να φοβάστε πως η συσκευή που πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυό σας, να έχει προσβληθεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό και να μην επιθυμείτε να φέρετε σε κίνδυνο τους δικούς σας υπολογιστές.

Σε κάθε περίπτωση εάν έχετε μία από τις παραπάνω συσκευές ΑirPort Extreme, ή Time Capsule έχετε την τύχη με το μέρος σας καθώς μέσω του Airport Utility της Apple, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών το οποίο θα εξακολουθήσει να παρέχει πρόσβαση στο internet - χωρίς όμως να διακυβεύεται η ασφάλεια άλλων συσκευών.

Πριν ξεκινήσετε ελέγξτε εάν η συσκευή AirPort, βρίσκεται σε κατάσταση Bridge Mode - καθώς ο παρακάτω οδηγός δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Η λειτουργία αυτή δεν απαιτεί υποχρεωτικά Apple router συσκευές, αλλά εμείς στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε μια συσκευή Apple.

Δείτε στην συνέχεια οδηγίες για την:

Δημιουργία δικτύου Επισκεπτών

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »