Mouspose για Mac

Mouspose για Mac
ired.gr

Τονισμός του δείκτη του ποντικιού κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων

Είναι γνωστό ότι οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται πια σχεδόν αποκλειστικά για παρουσιάσεις. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα που μας επιτρέπουν να δείξουμε αυτό που θέλουμε και να το τονίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και μετά μπορούμε να συνδέσουμε τον υπολογιστή σε κάποιο προβολέα ώστε να έχουμε μεγαλύτερη οθόνη για τις παρουσιάσεις μας.

Υπάρχουν μάλιστα ειδικά καταδεικτικά που μας βοηθούν να ελέγχουμε τον δείκτη του ποντικιού ασύρματα και από απόσταση ώστε να μη χρειάζεται να καθόμαστε στον υπολογιστή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ίσως μάλιστα έχουμε δει παρουσιάσεις μέσω υπολογιστή, όπου ο δείκτης του ποντικιού τονίζεται με μια φωτεινή σφαίρα γύρω του που βοηθάει έτσι το κοινό να παρακολουθήσει καλύτερα τις κινήσεις μας καθώς και τα πλήκτρα που πατάμε με αυτόν.

Αυτό μάλιστα είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, αν δείχνουμε τη χρήση ενός προγράμματος, ή μιας λειτουργίας σε κάποιο πρόγραμμα, και θέλουμε να είναι πιο κατανοητό στον ακροατή-παρατηρητή ποια πλήκτρα πατάμε.

Αυτή την ανάγκη λοιπόν έρχεται να καλύψει μια μικρή εφαρμογή με το όνομα Mousposé από τη Boinx Software. Το Mousposé κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά: δημιουργεί ένα φωτεινό κύκλο ο οποίος ακολουθεί το δείκτη του ποντικιού συνεχώς, κάνοντας έτσι εύκολο στον παρατηρητή να δει τις κινήσεις μας σε μια παρουσίαση.

Λειτουργία

Το Mousposé θα το βρείτε στο Mac App Store και στοιχίζει 9,99€. Αφού το κατεβάσετε και το εκκινήσετε για πρώτη φορά θα εμφανιστεί το παράθυρο των ρυθμίσεων που μας βοηθά να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μπορούμε να ελέγχουμε το εφέ φωτός γύρω από τον κέρσορα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης ή εγγραφής της οθόνης του Mac σε βίντεο.

ired mac mousepose 01