Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ControlAir: Πάρτε τον έλεγχο των εφαρμογών πολυμέσων με χειρονομίες δακτύλων

ControlAir: Πάρτε τον έλεγχο των εφαρμογών πολυμέσων με χειρονομίες δακτύλων
ired.gr

Δώστε εντολές στις εφαρμογές πολυμέσων με χειρονομίες δαχτύλων.

Tην εβδομάδα που μας πέρασε, η εταιρεία eyeSight η οποία ασχολείται με την τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών, κυκλοφόρησε στο Mac App Store την εφαρμογή ControlAir. Όπως αναφέρει και το όνομά της, πρόκειται για μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί την καμέρα του υπολογιστή σας, Mac προκειμένου να αναγνωρίσει το δάχτυλό σας, κατά τις μετακινήσεις του.

Έτσι επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν διάφορες εφαρμογές πολυμέσων, χωρίς να χρειάζεται να αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές τους. Η εφαρμογή η οποία διατίθεται δωρεάν για downloading, είναι συμβατή με πολλές δημοφιλείς εφαρμογές ψυχαγωγίας, όπως το iTunes, το Spotify, Rdio, το Netflix, το QuickTime, το VLC και Vox. Το βασικό εργαλείο του χρήστη είναι ο δείκτης του, με τον οποίο αλληλεπιδρά μέσω του αέρος με την εφαρμογή Control's Air.

ired tech news control air review 01

Οι χρήστες μπορούν να μετακινήσουν τα δάχτυλά τους, δεξιά ή αριστερά προκειμένου να μεταφερθούν στο επόμενο κομμάτι μουσικής ή στο προηγούμενο, καθώς και να σταματήσουν προσωρινά (pause) ή να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή του (play), πατώντας τα εικονικά πλήκτρα στον αέρα. Μπορούν επίσης με την χειρονομία της σιωπής, (μεταφέροντας τον δείκτη στα χείλη τους), να προκαλέσουν προσωρινή παύση.

Εάν η εφαρμογή ControlAir είναι ανοιχτή, μπορείτε να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή και ας τρέχει μόνο στο παρασκήνιο. Η ανταπόκριση της εφαρμογής είναι πραγματικά εκπληκτική και συμβατή με οποιοδήποτε Mac, MacBook Pro και Air με λογισμικό OS X 10.9 ή νεότερη. Στο video στην συνέχεια μπορεί να πάρετε μια γεύση:


Το μόνο ας πούμε αρνητικό στοιχείο, είναι η απαίτηση μόνιμης πρόσβασης στη λειτουργία της κάμερας που ενδεχομένως για κάποιους να παρεμποδίζει τη χρήση της. Για το διάστημα όπου μία συμβατή εφαρμογή είναι ανοιχτή, η πράσινη λυχνία θα παραμένει αναμμένη έως ότου κλείσει η εφαρμογή αυτή.

Η εφαρμογή ControlAir, μπορεί να αναγνωρίζει χειρονομίες, μέχρι και από 5 μέτρα μακριά, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά σε δοκιμές που κάναμε η κάμερα αναγνώρισε πλήρως τις χειρονομίες μας, σε απόσταση 2,5 μέτρων.

Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν τη λειτουργία ControlAir, αναμένεται να διευρυνθούν σύντομα και η εταιρεία υπόσχεται νέα χαρακτηριστικά στο προσεχές μέλλον. Μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή σήμερα, κατεβάζοντάς τη από το Mac App Store, κάνοντας χρήση του συνδέσμου εδώ.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status