Apple Beats για Android ?

Apple Beats για Android ?
ired.gr

Γνωρίζουμε εδώ και μήνες την πρόθεση της Apple να εισέλθει στην αγορά των streaming υπηρεσιών μουσικής. Ναι μεν είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την Apple αλλά θεωρείται πλέον κάτι παραπάνω από σίγουρο.

Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι πως αναμένουμε η νέα εφαρμογή (με ίδιο ή νέο όνομα) να κυκλοφορήσει επανασχεδιασμένη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε.

Τα νεότερα

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν έντονες φήμες πως η νέα υπηρεσία θα είναι ενσωματωμένη στο iTunes στους Mac υπολογιστές (κατ' επέκταση και στα PC's) και στην προ-εγκατεστημένη εφαρμογή "Μουσική" στο iPhone, στο iPad και στο iPod Touch.

Το report που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναφέρει:

"Βασισμένη απόλυτα στην μετάδοση μέσω cloud υπηρεσιών, η νέα υπηρεσία εστιάζει στην μουσική βιβλιοθήκη του χρήστη. Ενός νέου τύπου αναζήτηση θα εντοπίζει τραγούδια από τον κατάλογο της νέας υπηρεσίας και οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να τα προσθέσουν στην μουσική βιβλιοθήκη τους."

"Θα υπάρχει η επιλογή της ακρόασης μέσω διαδικτύου ή η μεταφόρτωση των τραγουδιών στην επιθυμητή συσκευή. Η Apple σκοπεύει να ενσωματώσει όλες τις επιτυχημένες υπηρεσίες της εφαρμογής Beats όπως τα Mixes και τα Activities, δίνοντας πρόσβαση στους χρήστες σε λίστες δημιουργημένες από ανθρώπους και όχι από υπολογιστές"

Επίσης, αναφέρεται πως οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να συγχωνεύσουν τους Beats και iTunes λογαριασμούς τους. Επίσης, θα προστεθούν (επιτέλους) δυνατότητες διασύνδεσης με εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Spotify).

Η τιμή της υπηρεσίας αναμένεται να είναι κοντά στα 7€ / μήνα, τιμή απολύτως ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα δούμε για πρώτη φορά την είσοδο της Apple στο Android. Η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και για το οικοσύστημα της Google. Με αυτή της την κίνηση η Apple συνεχίζει να υποστηρίζει τους Android χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή αλλά και ταυτόχρονα προσπαθεί να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή επιτυχία της νέας υπηρεσίας της.