Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Web-based TV υπηρεσία από την Apple;

Web-based TV υπηρεσία από την Apple;
ired.gr

Oι φήμες σχετικές με τα σχέδια της Apple για μία τηλεόραση, έχουν κοπάσει τους τελευταίους μήνες καθώς κανένα νέο προϊόν δεν έχει εμφανιστεί. Παρ' όλα αυτά η εταιρεία δεν έχει παραιτηθεί από την TV.

Σύμφωνα με στελέχη της βιομηχανίας που μίλησαν με την ιστοσελίδα Re/code, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με προγραμματιστές που έχουν ως αντικείμενο την τηλεόραση και διαπραγματεύεται την δυνατότητα ανάπτυξης μια web-based υπηρεσίας τηλεόρασης.

Η υπηρεσία αυτή θα επέτρεπε δυνητικά στην εταιρεία να διαθέσει ένα προσαρμόσιμο πακέτο υπηρεσιών τηλεόρασης μέσω του διαδικτύου, παρέχοντας πρόσβαση σε συγκεκριμένα κανάλια μέσω των παρόχων. Εδώ να σημειώσουμε πως δεν θα συμμετέχουν όλα τα κανάλια όπως στη παραδοσιακή καλωδιακή τηλεόραση, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει περιεχόμενο μέσω του δικού της Apple TV.

ired-tech-news-web-based-apple-tv-01

Η Apple μολονότι είναι αρκετά μακριά από την ανάπτυξη μιας τέτοιων δυνατοτήτων υπηρεσίας, έχει μεν ξεκινήσει συνομιλίες αλλά αυτές βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, οπότε κάποια κοστολόγηση ή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι άγνωστα ζητούμενα.

Τα πρώτα σχέδια της Apple ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξα για την αναμόρφωση της τηλεόρασης, τα οποία συμπεριλάμβαναν την επιθυμία δημιουργίας μιας συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία θα αντικαθιστούσε τα υπάρχοντα πακέτα συνδρομής της καλωδιακής, αλλά σκόνταψαν πάνω στους παρόχους περιεχομένου.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων διαπραγματεύσεων, η Apple περιόρισε τα σχέδιά της ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν καλωδιακή τηλεόραση και στους καταναλωτές, κάνοντας σχέδια ενός set-box, μέσω του οποίου θα προβάλετε live τηλεόραση, αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό αποκωδικοποιητή.

Δύο από τις εταιρείες που η Apple συνομιλεί για μία τέτοιου είδους συμφωνία, είναι η Comcast και η Time Warner. H Apple απέτυχε επανειλημμένως να επισυνάψει συμφωνίες με παρόχους περιεχομένου, λόγω της απροθυμίας τους να αλλάξουν το status quo. Όπως επισημαίνει το Re/code, η τηλεοπτική βιομηχανία, τους τελευταίους μήνες έχει στραφεί σε web-based μοντέλα, προκειμένου να παρέχουν ζωντανό περιεχόμενο ή video-on-demand μέσω του διαδικτύου.

Στις πρόσφατες ανακοινώσεις των κερδών της εταιρείας ο CEO Tim Cook, επανέλαβε για άλλη μία φορά πως η τηλεόραση είναι κάτι το οποίο η Apple "continues to look at." συνεχίζει να παρακολουθεί. Η Apple εργάζεται πάνω στην εξεύρεση μεθόδου, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη συμβολή, "greater contribution," από ό,τι υπάρχει σήμερα στην αγορά.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status