Το 60% των μεγαλύτερων Νοσοκομείων των ΗΠΑ, έχουν αποδεχθεί την εφαρμογή Υγεία, της Apple

Το 60% των μεγαλύτερων Νοσοκομείων των ΗΠΑ, έχουν αποδεχθεί την εφαρμογή Υγεία, της Apple
ired.gr

Μια έκθεση που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, αναφέρει πως 14 από τα 23 μεγαλύτερα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα κάνοντας χρήση, της εφαρμογής Υγείας ή βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να το πράξουν.

Η Christina Farr ανάρτησε άρθρο στις ειδήσεις, πως τα περισσότερα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, έχουν ήδη υιοθετήσει της εφαρμογή της Apple για την Υγεία, προκειμένου να βοηθήσουν του γιατρούς να παρακολουθούν από απόσταση τους ασθενείς τους με χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση.

Με την παρακολούθηση και τις αναφορές των ασθενών για το βάρος, την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό αλλά και άλλους δείκτες υγείας, οι γιατροί θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τους ασθενείς τους και από τα πρώτα σημάδια να παρεμβαίνουν, πριν ένα πρόβλημα υγείας οξυνθεί.

ired-tech-news-Reuters-health-app-01

Επιπλέον τα νοσοκομεία θα μπορούν να αποτρέπουν επαναληπτικές εισαγωγές για τις οποίες έχουν γίνει διαγνώσεις, με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της κυβέρνησης, για την μείωση του κόστους. Η Apple ανακοίνωσε επίσημα για πρώτη φορά τη νέα εφαρμογή Υγείας του iOS 8, το περασμένο καλοκαίρι στο WWDC 2014, επισημαίνοντας πως έχει ήδη συνεργαστεί με φορείς παροχής ιατρικών φακέλων, όπως οι Allscripts και Epic Systems αλλά και άλλες επιχειρήσεις του τομέα υγείας, για να υποστηρίξουν την έγκρισή της.

Επίσημα κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ως νέα προ-εγκατεστημένη εφαρμογή του iOS 8.0.2. Η Υγεία είναι συμβατή με το νέο HealthKit του iOS 8, προκειμένου να αναπτυχθούν διάφορες συσκευές και εφαρμογές με επίκεντρο την ίδια, διατηρώντας ασφαλή προσωπικά δεδομένα υγείας, όπως βιολογικοί δείκτες, καλή φυσική κατάσταση, ύπνος και ζωτικών σημείων.

Στη συνέχεια ο γίγαντας της αναζήτησης Google, παρουσίασε τη δική του πρόταση και υλοποίηση εφαρμογής Υγείας για το Android λειτουργικό με τίτλο "Google Fit". H Samsung ήταν η πρώτη εταιρεία που δήλωσε στο Reuters, πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ανάπτυξη mobile τεχνολογίας για την υγεία.

610-sample

Η Apple, όπως αναφέρει το Reuters έχει τη μερίδα του λέοντος στα νοσοκομεία, ενώ η Google και η Samsung, δεν έχει καταφέρει να πείσει τα νοσοκομεία , για το δικό τους προϊόν παρά μόνο μερικά. Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, πως η κίνηση της Apple να εισέλθει στην mobile τεχνολογία στο χώρο της υγείας, είναι οικονομικά προσιτή και συμβάλει σημαντικά στις μεταρρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης. Στόχος είναι να παρέχουν κίνητρα ώστε να διατηρούν τους ασθενείς τους υγιείς.

Το Reuters ανέφερε επίσης πως η Apple έχει προσλάβει άτυπα συμβούλους από τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων της Rana και John Halamka, επικεφαλής των πληροφοριών των Beth Israel Deaconess Medical Center και του Harvard Medical School για να συζητήσουν για το απόρρητο των δεδομένων της υγείας. Η έκθεση περιγράφει πως η Apple έχει μία απίστευτη ομάδα εμπειρογνωμόνων του τομέα υγείας και της βιομηχανίας, και μελετούν τους τρόπους παροχής υπηρεσιών.