Ισοπαλία για Apple & Samsung στις πωλήσεις

Ισοπαλία για Apple & Samsung στις πωλήσεις
ired.gr

Εισαγωγή

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple, η Strategy Analytics έδωσε στην δημοσιότητα την έρευνα για το 4ο τρίμηνο του 2014 ως προς τις πωλήσεις των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έρευνα

Ο αριθμός των πωληθέντων τεμαχίων για το iPhone προέρχεται από τα επίσημα αποτελέσματα της Apple, ενώ για την Samsung οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση, με βάση τις προβλέψεις της Strategy Analytics.

ired-tech-news-apple-and-samsung-tied-01

Παγκόσμιες πωλήσεις smartphone για το 4ο τρίμηνο του '14 και ολόκληρο το έτος, συγκριτικά με τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα του 2013

Όπως μπορούμε να δούμε και από τον πίνακα, η Apple, για πρώτη φορά "έπιασε" την Samsung στην πρώτη θέση των πωλήσεων έξυπνων τηλεφώνων το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Και οι δύο εταιρίες πούλησαν από 74,5 εκατομμύρια μονάδες.

Βέβαια, ο ίδιος αριθμός πωλήσεων προήλθε από διαφορετικές "αφετηρίες".
Η Samsung σημείωσε πτώση καθώς στην αντίστοιχη περίοδο ένα έτος πριν οι αποστολές της είχαν αγγίξει τα 86 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ η Apple άνοδο, από 51 εκατομμύρια τεμάχια.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση του συνόλου της αγοράς των smartphones.
Σε ετήσιο επίπεδο απεστάλησαν 1,28 δισεκατομμύρια μονάδες σε σύγκριση με τις 990 εκατομμύρια μονάδες του 2013.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η μέση τιμή πώλησης ανά μονάδα.
Ενώ για την Apple βρίσκεται στα 687$, για την Samsung η μέση τιμή πώλησης δεν ξεπερνά τα 250$.

Επίλογος

Αυτό που συνέβη είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Ακόμα και οι πιο φανατικοί φίλοι της Apple δεν ανέμεναν τέτοια αύξηση πωλήσεων. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε το οικονομικό κλίμα ανά την υφήλιο.

Βέβαια, η Apple φρόντισε να επενδύσει σε αγορές που η οικονομική ύφεση δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Δεν αναμένουμε να συνεχιστεί και στο επόμενο τρίμηνο αυτή η άτυπη "ισοπαλία" μεταξύ της Apple και της Samsung καθώς θεωρείται σίγουρο πως με τις πολλές και φθηνότερες συσκευές που διαθέτει ο Κορεάτης γίγαντας, θα επανακτήσει την πρώτη θέση, χωρίς "συγκάτοικο".