Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από την Microsoft

Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από την Microsoft
ired.gr

Γνωρίζαμε από καιρό πως η Microsoft στα επόμενα Windows θα “προσπεράσει” την έκδοση “9” και πως θα δώσει στην κυκλοφορία απ’ ευθείας την έκδοση “10”. Μια τέτοια κίνηση σίγουρα “δίνει έμφαση” στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, καθώς αποτελεί τεράστιο στοίχημα για την εταιρία.

Τι αναμένουμε

Cortana: Η “βοηθός” των Windows Phone πλέον έρχεται στο desktop. Ενώ η Apple καθυστερεί στην ενσωμάτωση της Siri στο desktop OS της, οι πρώτες εκδόσεις των Windows 10 εμπεριέχουν την Cortana.

Ενοποιημένο περιβάλλον, ενοποιημένο κατάστημα εφαρμογών: Δεν αποτελεί μυστικό η θέληση της Microsoft για ένα ενοποιημένο περιβάλλον εργασίας σε κινητά, tablets και υπολογιστές. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο στόχος είναι να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα του mobile OS της εταιρίας, τομέας που υστερεί σημαντικά.

Δωρεάν αναβάθμιση για χρήστες Windows 7, 8 & 8.1: Στα χνάρια της Apple, η Microsoft ανακοίνωσε πως η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες που τρέχουν Windows 7 ή νεότερα.

Νέος Browser: Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει (νέος Browser), στα Windows 10 αναμένεται να περιλαμβάνεται ένας νέος, πιο μοντέρνος περιηγητής ιστοσελίδων, με το όνομα Spartan.

ired-tech-news-Microsoft-will-give-away-windows-10-01

Η “βοηθός” της Microsoft, Cortana

Επίλογος

Η Microsoft ποντάρει πολλά στο επόμενο λειτουργικό της σύστημα. Με το ενοποιημένο περιβάλλον χρήσης επιχειρεί να αυξήσει την διείσδυσή της στην αγορά των mobile λειτουργικών συστημάτων, καθώς το ποσοστό της δεν λέει να ξεκολλήσει από το 3-4% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η προσθήκη της Cortana την φέρνει σε πλεονεκτική θέση έναντι της Apple, η οποία δεν έχει ακόμα καταφέρει να ενσωματώσει την Siri στο OS X.

Με την δωρεάν αναβάθμιση που προσφέρει, τα Windows 10 αναμένεται να έχουν ευρεία αποδοχή από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα Windows συνεχίζουν να είναι ο βασιλιάς των λειτουργικών συστημάτων σε υπολογιστές και η Microsoft με κάθε τρόπο θα επιδιώξει να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία της.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status