Σε τι θα ωφελούσαν 2 Gb μνήμης στο επόμενο iPhone?

Σε τι θα ωφελούσαν 2 Gb μνήμης στο επόμενο iPhone?
ired.gr

Εισαγωγή

Το iOS, το λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές της Apple, ανέκαθεν “διαχειριζόταν” έξυπνα και αποτελεσματικά την διαθέσιμη Ram. Η Apple, έχοντας ως όπλο εφαρμογές προσαρμοσμένες για πολύ συγκεκριμένες συσκευές μπορεί και προσφέρει ένα κατά πολύ αποτελεσματικότερο iOS, με επιδόσεις που πολλά Android smartphones με 2 Gb (ή και παραπάνω) μνήμης, θα ζήλευαν.

Αύξηση Ram: Ποια θα ήταν τα οφέλη για τον τελικό χρήστη;

  • Το πρώτο όφελος θα ήταν η δυνατότητα να διατηρεί ο Safari πολλές ανοικτές καρτέλες χωρίς να χρειάζεται η επαναφόρτωσή τους. Αν και το iPhone δεν έχει τόσο σοβαρό θέμα με τον Safari όσο οι προηγούμενες γενιές iPad, σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευπρόσδεκτη για τους χρήστες, ειδικά για αυτούς που διατηρούν δεκάδες tabs ανοικτά.
  • Η Apple θα μπορούσε επίσης να προσφέρει Multi Window Apps, με την δυνατότητα για drag’ n ’drop των δεδομένων μεταξύ των εφαρμογών. Έχουμε κατ’ επανάληψη ακούσει φήμες για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας. Το “σενάριο” είναι να μπορούν κάποιες εφαρμογές να είναι ανοικτές και ορατές στην οθόνη, ταυτόχρονα. Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει στον κώδικα του iOS και αποτέλεσε έκπληξη η μη ενεργοποίησή του στο iPad Air 2. Θεωρείται πιθανό να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα ταυτόχρονα στο iPad και στο iPhone, όταν “αποκτήσει” 2 Gb μνήμης το smartphone της εταιρίας. Αναμένουμε.
  • Ακόμα καλύτερα παιχνίδια. Αν οι developers αποφασίσουν να δημιουργήσουν ξεχωριστές εκδόσεις των παιχνιδιών τους για τις συσκευές που θα διαθέτουν 2 Gb μνήμης, θα δούμε ακόμα καλύτερα παιχνίδια. Θα υπάρξει η δυνατότητα για περισσότερες και καλύτερες απεικονίσεις των γραφικών. Ειδικά σε συνδυασμό με το Metal API, θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα.
  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »