Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Memory Mirror "Μαγικός Καθρέπτης"

Memory Mirror "Μαγικός Καθρέπτης"
ired.gr

Η επιστημονική φαντασία συναντά το shopping

Όλοι ξέρουμε πόσο κουραστική διαδικασία μπορεί να είναι το να ψάχνουμε για ρούχα και να πρέπει να δοκιμάζουμε το ένα μετά το άλλο μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Βλέπουμε κάτι, φαίνεται όμορφο, αλλά όταν το φοράμε στο δοκιμαστήριο και μετά στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη, βλέπουμε ότι δεν πάει στο σώμα μας, ή ότι δεν μας ταιριάζει το χρώμα ή οτιδήποτε άλλο. Και μετά ξανά στο δοκιμαστήριο να δοκιμάσουμε κάτι άλλο και πάει λέγοντας μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν το εξής σενάριο: Μπαίνετε στο κατάστημα, βλέπετε κάτι που σας αρέσει και μετά στέκεστε στον καθρέφτη κι αυτός σας δείχνει πώς μοιάζετε με αυτό το ένδυμα που διαλέξατε. Και μετά με απλές κινήσεις του χεριού σας, αλλάζετε το χρώμα του για να δείτε πιο σας ταιριάζει καλύτερα ή δοκιμάζετε κάτι άλλο, μέχρι να βρείτε αυτό που σας πάει. Ούτε δοκιμαστήριο, ούτε κουραστικές αλλαγές ρούχων, ούτε τίποτε. Μόνο διασκέδαση. Κάτι μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και μαγείας.

Ένας μεγάλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας είχε πει ότι η επιστήμη είναι τόσο πιο προχωρημένη, όσο όταν δε μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από τη μαγεία. Και στην περίπτωση του memory mirror τα όρια μοιάζουν να είναι κάπως δυσδιάκριτα.

ired iphone memory mirror-01

Περί τίνος πρόκειται

Η εταιρία Memomi Labs ανέπτυξε μια επαναστατική τεχνολογία με την οποία το παραπάνω σενάριο, από επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα. Έφτιαξε την πρώτο στον κόσμο υψηλής πιστότητας υπολογιστική πλατφόρμα ψηφιακής απεικόνισης. Μέσω μιας προσαρμοζόμενης και άριστα ελεγχόμενης προοπτικής μέσω κάμερας, δημιούργησε ένα πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές και μία από αυτές βρήκε τη χρήση της στους καθρέφτες των καταστημάτων ένδυσης.

Φυσικά πρόκειται για “έξυπνους καθρέφτες” οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό κάμερας-οθόνης και με το πρόγραμμα της Memomi Labs μπορεί να “δει” με προοπτική από κάθε γωνία και απόσταση σε πραγματικό χρόνο, παράγοντας έτσι μια ολοκάθαρη και χωρίς παραμορφώσεις εικόνα του αντικειμένου.

Έτσι, εφαρμόζοντας αυτή την τεχνολογία σε “έξυπνους καθρέφτες” παράγεται μια πανέμορφη συγχώνευση του ψηφιακού και του πραγματικού που μας προσφέρει μια απερίγραπτη εμπειρία στα ψώνια μας.

Καθώς στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη, αυτός κάνει αναγνώριση του σώματός μας και μας παρουσιάζει την εικόνα μας με τα ρούχα που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε σε όποιο χρώμα θέλουμε. Μπορούμε να περιστραφούμε, να κοιτάξουμε την κάθε όψη και την κάθε γωνία μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια του πώς δείχνει το νέο ένδυμα στο σώμα μας.

Με απλές κινήσεις του χεριού μας, όπως όταν κοιτάζουμε φωτογραφίες σε ένα smartphone και αλλάζουμε από τη μία στην άλλη, αλλάζουμε χρώματα ή ενδύματα μέχρι να καταλήξουμε σ’ αυτό που μας ταιριάζει.

Αν μάλιστα θέλουμε, μπορούμε να ελέγξουμε τη διαδικασία από το κινητό μας χειριζόμενοι την αντίστοιχη εφαρμογή και να βλέπουμε τα αποτελέσματα στον καθρέφτη. Και ακόμη, μπορούμε να μοιραστούμε τη νέα μας εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς καν να έχουμε δοκιμάσει πραγματικά κάποιο ρούχο. Η νέα εποχή του social shopping μόλις έχει ανατείλλει.

ired iphone memory mirror-02

Καταλήξαμε σε κάτι μπορούμε να το “κλειδώσουμε” εκείνη τη στιγμή που το βλέπουμε ώστε να μη μας το πάρει κάποιος άλλος. Ποτέ δεν ξέρεις. Και βέβαια τα προϊόντα που επιλέξαμε μας περιμένουν στο ταμείο καθώς εμείς συνεχίζουμε τα ψώνια μας. Δε χρειάζεται να κουβαλάμε τσάντες σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα καθώς πηγαίνουμε από τμήμα σε τμήμα.

ired iphone memory mirror-03

Για περισσότερα δείτε το βίντεο στην παρακάτω διεύθυνση:

vimeo.com

Το δια ταύτα

Το memory mirror είναι μια επανάσταση στην τεχνολογία όμοια με αυτήν της τεχνολογίας αφής. Όπως πολλοί από μας σήμερα βλέπουμε πλήκτρα σε ένα smartphone και μας ξενίζουν, ίσως έτσι να νιώθουμε σε λίγο καιρό όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα και βλέπουμε ακόμη καθρέφτες και δοκιμαστήρια.

Μια καινούρια εποχή ανατέλλει στο shopping και όχι μόνο. Η επιστημονική φαντασία μπαίνει στην καθημερινότητα και τα όρια αρχίζουν να μπλέκονται και φαίνεται πώς η ώρα είναι τώρα!

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status