Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Review Animoto για iOS

Review Animoto για iOS
ired.gr

Φτιάξτε πρωτότυπα slideshow

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για παρουσίαση φωτογραφιών σε slideshow, αλλά μόνο λίγες ξεχωρίζουν. Και από αυτές τις λίγες είναι κάποιες που πραγματικά αξίζει να τις δοκιμάσει κανείς και ακόμη και να τις αγοράσει τελικά για να έχει πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις δυνατότητές τους.

Κατά τη γνώμη μας, μια από τις κορυφαίες (αν όχι η κορυφαία) είναι το Animoto. Αν πάτε στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.animoto.com θα μπορέσετε να δείτε ότι η εφαρμογή λειτουργεί μέσω διαδικτύου (δηλαδή μέσω web browser) όσον αφορά όλες τις πλατφόρμες, αλλά επιπλέον λειτουργεί και ως αυτόνομη εφαρμογή για συσκευές iOS. Και αυτή θα εξετάσουμε εμείς.

Περιγραφή και λειτουργία

Το Animoto δεν είναι μια εφαρμογή που δέχεται μόνο φωτογραφίες. Δέχεται και βίντεο επίσης επιτρέποντάς μας να κάνουμε συνδυασμό αν θέλουμε. Έτσι έχουμε μια πληθώρα επιλογών ως προς τα αρχεία που θα συμπεριλάβουμε για την τελική μας παρουσίαση και αυτό δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια εφαρμογή με μεγάλη ευελιξία.

Αφού λοιπόν κατεβάσουμε την εφαρμογή (που είναι δωρεάν) από το iTunes Store την ανοίγουμε και συναντάμε το παράθυρο της επόμενης εικόνας όπου έχουμε την επιλογή να δημιουργήσουμε ένα καινούριο βίντεο πατώντας το πλήκτρο create (πάνω δεξιά).

ired ipad Animoto-01

Αμέσως θα εμφανιστεί το παράθυρο της επιλογής φωτογραφιών (αφού πρώτα η εφαρμογή μας ζητήσει την άδεια για πρόσβαση στις φωτογραφίες μας. Επιλέγουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε πατώντας το γκρι checkbox στην πάνω δεξιά γωνία της κάθε φωτογραφίας ώστε να γίνει πράσινο (δείτε τις 2 επόμενες εικόνες).

ired ipad Animoto-02

ired ipad Animoto-03

Όπως βλέπουμε, στην κορυφή του παραθύρου υπάρχουν τρεις ενότητες.

  • Η ενότητα photos and videos μας επιτρέπει να εισάγουμε φωτογραφίες και βίντεο (στη δωρεάν έκδοση μέχρι 30).
  • Η ενότητα styles and music μας επιτρέπει να επιλέξουμε το γενικότερο στυλ και τη μουσική του τελικού βίντεο.
  • Η ενότητα preview μας επιτρέπει να κάνουμε προεπισκόπηση στο τελικό βίντεο και, αν είμαστε ικανοποιημένοι, να προχωρήσουμε στην τελική έκδοσή του.

Πατώντας λοιπόν το πλήκτρο styles and music θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο που έχει όλα τα στυλ που μπορούμε να επιλέξουμε για να “ντύσουμε” το τελικό μας βίντεο. Μπορούμε να δούμε πώς θα φαίνονται (προεπισκόπηση) πατώντας πάνω στο εικονίδιο του καθενός. Σύροντας προς τα αριστερά τα εικονίδια, θα φτάσουμε στο τελευταίο όπου θα δούμε ένα πλήκτρο που λέει “all styles” και μας επιτρέπει να δούμε όλα τα υπάρχοντα στυλ και να επιλέξουμε όποιο θέλουμε (δείτε τις παρακάτω εικόνες).

ired ipad Animoto-04

ired ipad Animoto-05

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε μουσικό κομμάτι για επένδυση στο βίντεό μας, είτε από τα υπάρχοντα στο πρόγραμμα, είτε από τη μουσική μας βιβλιοθήκη. Για να το πετύχουμε, πατάμε το τριγωνικό πλήκτρο “play” που βρίσκεται κάτω από τα εικονίδια των στυλ, οπότε θα εμφανιστεί το παράθυρο με τη μουσική(δείτε τις παρακάτω εικόνες).

ired ipad Animoto-06

Μπορούμε επίσης  να επεξεργαστούμε τον τίτλο του βίντεο πατώντας στην κορυφή του παραθύρου και να προσθέσουμε ημερομηνία ή άλλα σχόλια.

ired ipad Animoto-09

Αφού επιλέξουμε λοιπόν και τη μουσική που θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε στην τελευταία ενότητα πατώντας το πλήκτρο preview για να δούμε το βίντεό μας και αν είμαστε ευχαριστημένοι, να το εξάγουμε στο δικτυακό τόπο της εταιρείας όπου σώζεται. Μπορούμε ακόμη, να το σώσουμε στη συσκευή μας, να το μοιραστούμε με τους φίλους μας στο facebook, twitter κλπ.

ired ipad Animoto-10

Δυο λόγια ακόμη

Μπορεί από την περιγραφεί, να σας φαίνεται λίγο απλοϊκό το Animoto όμως, πιστέψτε με, αν και απλό στη χρήση του, δεν είναι καθόλου απλοϊκό στις δυνατότητές του. Πέρα από τα πραγματικά πανέμορφα στυλ που προσφέρει, η ενσωμάτωση βίντεο πέρα από φωτογραφίες, η υψηλή ποιότητα του τελικού αποτελέσματος (ακόμη και στις χαμηλές αναλύσεις του δωρεάν πακέτου), η δυνατότητα high definition βίντεο με πολλαπλά κανάλια ήχου (στις επί πληρωμή εκδόσεις) καθώς και η ευελιξία και η ταχύτητά του το κάνουν ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται ακόμη και από επαγγελματίες που θέλουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θέλουν μια αξιόπιστη εφαρμογή.

Αξίζει να το δοκιμάσετε. Ακόμη και στη δωρεάν έκδοση προσφέρει πολλά.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status