Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαντήστε αυτόματα με ανοιχτή ακρόαση σε iPhone

Απαντήστε αυτόματα με ανοιχτή ακρόαση σε iPhone
ired.gr

Υπό κανονικές συνθήκες, όλες οι κλήσεις που έρχονται στη συσκευή μας απαντιούνται μέσω ακουστικού-μικροφώνου της συσκευής (το ακουστικό βρίσκεται στο πάνω μεσαίο τμήμα της πρόσοψης). Αν κάποιος όμως θέλει να βάλει το iPhone σε “ανοιχτή ακρόαση” πρέπει να πατήσει το εικονίδιο του μεγαφώνου στη οθόνη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Αν και αυτό μπορεί να είναι το επιθυμητό για τους περισσότερους χρήστες, υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που κάποιοι μπορεί να χρειάζονται να ενεργοποιείται το μεγάφωνο αυτόματα μόλις λαμβάνουν μια κλήση, χωρίς να χρειάζεται να το ενεργοποιούν εκ των υστέρων.

Αυτό λοιπόν θα καλύψουμε με αυτό το άρθρο μας, την αυτόματη ενεργοποίηση του μεγαφώνου κατά τη λήψη κλήσεων. Και έτσι, θα είναι εξ’ ορισμού αυτή η επιλογή ενεργοποιημένη μέχρι να την ξαναλλάξουμε. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο βολικό είναι όταν οδηγείτε να μπορείτε να ακούσετε το συνομιλητή σας χωρίς να χρειάζεται να φέρετε τη συσκευή στο αυτί σας.

Πώς γίνεται;

Ακολουθείστε τις ενέργειες στην συνέχεια:


Πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις” της συσκευής και από εκεί στα “Γενικά” και μετά στην “Προσβασιμότητα”. (δείτε τις παρακάτω εικόνες)

 ired iphone speakerphone mode in iphone-01-th

Κάνουμε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την επιλογή “Δρομολόγηση ήχου κλήσεων” και την επιλέγουμε (δείτε την επόμενη εικόνα)

 ired iphone speakerphone mode in iphone-02

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε “Ηχείο” (δείτε την επόμενη εικόνα).

 ired iphone speakerphone mode in iphone-03

Αυτό ήταν. Από εδώ και στο εξής, όποια κλήση δεχόμαστε, θα δρομολογείται αυτόματα στο μεγάφωνο αντί του ακουστικού. Επίσης, το ίδιο θα ισχύει και για κλήσεις Facetime Audio. Ό,τι είδους κλήση και να δεχτούμε, θα πηγαίνει αυτόματα στο μεγάφωνο το οποίο θα εμφανίζεται φωτισμένο από εδώ και πέρα.

Τώρα πια, αν πατήσουμε το εικονίδιο του μεγαφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσεως, θα το απενεργοποιούμε και ενεργοποιούμε το ακουστικό (το αντίθετο από πριν). 

Όπως καταλαβαίνουμε, αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη επιλογή για διάφορες ανάγκες όταν το να κρατάμε το τηλέφωνο στο αυτί μας είναι κάτι που δεν είναι εύκολο (όπως είπαμε παραπάνω με την οδήγηση). Ή μπορεί ακόμη το ακουστικό να παρουσιάζει πρόβλημα οπότε μπορούμε τουλάχιστον μ’ αυτό τον τρόπο να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας μέχρι να μπορέσουμε να την επιδιορθώσουμε. 

Όπως είδαμε στην τελευταία εικόνα, άλλη μια επιλογή που έχουμε είναι να στέλνουμε όλες τις κλήσεις στα ακουστικά (αν υπάρχουν) αντί να αφήνουμε τη συσκευή να αποφασίζει αυτόματα. Κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο αν θέλουμε να έχουμε ιδιωτικότητα στις συνομιλίες μας κάτι που με το μεγάφωνο βέβαια δε συμβαίνει.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status