Νέο κατάστημα της Apple στην περιοχή Hangzhou στη Κίνα, φωτογραφίζει τον σχεδιασμό του καταστήματος στο San Francisco.

Νέο κατάστημα της Apple στην περιοχή Hangzhou στη Κίνα, φωτογραφίζει τον σχεδιασμό του καταστήματος στο San Francisco.
ired.gr

H Apple την προηγούμενη εβδομάδα αφαίρεσε τα προστατευτικά καλύμματα στο νέο της Apple Store στην Hangzhou στη Κίνα. Αποκαλύφθηκε μία τεράστια επιφάνεια από γυαλί ως πρόσοψη η οποία οδηγεί το βλέμμα σε διάφορα επίπεδα στο εσωτερικό του καταστήματος, φωτογραφίζοντας παράλληλα το επικείμενο κατάστημα ναυαρχίδα, του γίγαντα της τεχνολογίας, στο San Francisco. 

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο κινεζικό Apple forum, MacX, Το κατάστημα κόσμημα της Apple στη West Lake στην περιοχή Hangzhou, φαίνεται να έχει παρόμοια εμφάνιση με τον κατάστημα της εταιρείας στη Union Square στο San Francisco. 

Οι αισθητικές ομοιότητες οφείλονται στο γεγονός πως και τα δύο Apple καταστήματα. στη Hangzhou και στη Union Square, έχουν σχεδιαστεί από τους Foster+Partners, εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά καταστήματα λιανικής της Apple, καθώς και για την ανεγειρόμενη πανεπιστημιούπολη Apple Campus 2, στο Cupertino. 

ired tech news hangzhou apple store-02

Παρότι ο σχεδιασμός οφείλουμε να πούμε πως είναι παρόμοιος, εν τούτοις το κατάστημα λιανικής της Apple στο Hangzhou, είναι μικρότερο από ότι της Καλιφόρνια. Κατά τα εγκαίνια, το κατάστημα στην τοποθεσία του San Francisco, αναμένεται να πλαισιώνεται από δύο  44-foot συρόμενες πόρτες από χάλυβα και γυαλί, οι οποίες θα οδηγούν στο εσωτερικό του καταστήματος και θα εκτείνεται σε δύο εκθεσιακά επίπεδα. 

Σε αντίθεση με το κατάστημα της Apple στη Weste lake, όπου η πίσω πλευρά του είναι εντελώς κλειστή, το κατάστημα στη Union Square, θα επεκτείνεται σε ένα δεύτερο αίθριο, επίπεδο με τραπέζια καρέκλες και έναν επιβλητικό καταρράχτη. 

ired tech news hangzhou apple store-03

Πριν γίνει η αποκάλυψη, το κατάστημα στην περιοχή Hangzhou της Κίνας ήταν τυλιγμένο στην κυριολεξία, με λευκά προστατευτικά καλύμματα, τα οποία έφεραν ένα κατακόκκινο λογότυπο της Apple κι ένα ποίημα επιδέξια σχεδιασμένο, από τον διακεκριμένο καλλιγράφο Wang Dongling. 

Πριν διαλυθεί η καλλιγραφία ώστε να αποκαλυφθεί το κατάστημα, η Apple, πήρε πλάνα και τα ανάρτησε σε video στην επίσημη κινεζική ιστοσελίδα της. Το video εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο για προβολή. Περισσότερες πληροφορίες για το κατάστημα της Apple στη West lake, μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του καταστήματος. (πατήστε εδώ)