Εκτύπωση αυτής της σελίδας

App Review: Face Makeover Lite για iOS

App Review: Face Makeover Lite για iOS
ired.gr

Φτιάξτε πρόσωπο φωτομοντέλου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται και οι ηθοποιοί ή τα μοντέλα να βγαίνουν τόσο ωραία στα διάφορα περιοδικά μόδας κλπ και, αν τύχει να γνωρίσετε κανένα από κοντά να είναι λίγο καλύτερο από ένα καφάσι σουπιές; Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι παλιότερα γινόταν επεξεργασία σε κάποιο κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, το Adobe Photoshop απ’ το οποίο προέκυψαν και οι λεγόμενες “φοτοσοπιές” που λέμε στο χώρο, όταν κάποιον/αν τον/την  έχουν έχουν επεξεργαστεί για να φαίνεται πιο όμορφος/η απ’ ό,τι είναι.

Αργότερα όμως εμφανίστηκαν εξειδικευμένα προγράμματα (όπως το Portrait Pro) που κάνουν αυτή ακριβώς την εργασία πιο εύκολα και πολύ καλύτερα. Στο κομμάτι αυτό της αγοράς λοιπόν, εμφανίστηκαν και κάποιες απλές και εύχρηστες εφαρμογές για το iOS που κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά.

Βέβαια δεν έχουν τις δυνατότητες των μεγάλων αδελφών τους, αλλά ούτε και το κόστος τους, δεδομένου ότι κάποιες από αυτές είναι δωρεάν και οι ακριβότερες φτάνουν μέχρι τα 2,5€ περίπου. Και η δουλειά που κάνουν είναι αξιοπρεπέστατη. Τι να πεις; Ωραίο πράγμα να έχεις iPhone!

Ένα από αυτά θα εξετάσουμε σήμερα και πρόκειται για το Face Makeover Lite.

Περιγραφή και λειτουργία

Το Face Makeover Lite είναι ένα πολύ απλό πρόγραμμα στη λειτουργία του πού όπως είπαμε είναι και δωρεάν. Μάλιστα, είναι τόσο απλό και με τόσο λίγες επιλογές, που δεν πιστεύεις ότι το τελικό αποτέλεσμα θα βγει τόσο καλλιτεχνικό.

Αφού λοιπόν κατεβάσουμε το πρόγραμμα από το iTunes Store, το ανοίγουμε και βρισκόμαστε αντιμέτωπη με το παράθυρο της παρακάτω εικόνας, όπου το πρόγραμμα μας ρωτάει αν θέλουμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία με την κάμερα (σ’ αυτή την περίπτωση θα ερωτηθούμε αν θέλουμε αν επιτρέψουμε την πρόσβαση του προγράμματος στην κάμερα) ή αν θα χρησιμοποιήσουμε μια ήδη αποθηκευμένη φωτογραφία μας.

ired iphone Face Makeover 01

Αφού επιλέξουμε πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο (κάτω στη μέση), είτε θα ανοίξει η κάμερα, είτε θα φορτωθεί το παράθυρο της επόμενης εικόνας για να επιλέξουμε αν θα φορτώσουμε μια αποθηκευμένη φωτογραφία μας ή μια φωτογραφία από τις φωτογραφίες επίδειξης που έχει το πρόγραμμα για να πειραματιστούμε. 

ired iphone Face Makeover 02

Αφού επιλέξουμε (για το παράδειγμά μας επιλέξαμε μία από τις  demo φωτογραφίες), θα περάσουμε στο παράθυρο της επόμενης εικόνας όπου με το σύρτη επιλέγουμε πια φωτογραφία θέλουμε και με τα πλήκτρα από κάτω επιλέγουμε αν θα ακυρώσουμε ή θα προχωρήσουμε.

ired iphone Face Makeover 03

Αφού επιλέξουμε να προχωρήσουμε θα εμφανιστεί το παράθυρο ρυθμίσεων (δείτε την επόμενη εικόνα) όπου με τις τρεις σειρές πλήκτρων που εμφανίζονται κάτω από τη φωτογραφία μας μπορούμε να κάνουμε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις. Αυτά κάνουν τις εξής εργασίες:

ired iphone Face Makeover 04

  • Πάνω σειρά: Norm-Bright-Toon Ρυθμίζουν την ποσότητα φωτός της φωτογραφίας. Το Norm την αφήνει ως έχει, το Bright τη φωτίζει με ένα είδος αύρας (glow) και το Toon τη μετατρέπει σε ένα είδος σκίτσου όπως τα καρτούν.
  • Μεσαία σειρά: Light-Moderate-Detailed Αυτά ρυθμίζουν την ποσότητα λεπτομέρειας της φωτογραφίας.
  • Κάτω σειρά: Color-Sepia-B&W Αυτά τα πλήκτρα ρυθμίζουν αν θα έχει πλήρες χρώμα, αν θα είναι σέπια (μια ειδικού τύπου μονοχρωμία που αλλάζει κάθε φορά που πατάμε το πλήκτρο) και αν θα είναι ασπρόμαυρη.

Περιττό να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε όλων των ειδών τους συνδυασμούς με τα 9 αυτά πλήκτρα και κάθε φορά θα έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα, άρα πειραματιστείτε άφοβα. Στις παρακάτω εικόνες, βλέπετε δύο διαφορετικά αποτελέσματα από την ίδια φωτογραφία.

ired iphone Face Makeover 05

Τελικά συμπεράσματα

To Face Makeover Lite είναι εύχρηστο και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα προσφέρει "καλλιτεχνικό" αποτέλεσμα. Μην το προσπεράσετε χωρίς να το δοκιμάσετε, ειδικά αν τραβάτε φωτογραφίες προσώπων.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status