Project Ara: Ένα συναρμολογούμενο smartphone από τη Google

Project Ara: Ένα συναρμολογούμενο smartphone από τη Google
ired.gr

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Google, να αναπτύξει μία συναρμολογούμενη τηλεφωνική συσκευή, όπως τα τουβλάκια της Lego, ξεκινώντας τη διάθεση πιλοτικά από το Πουέρτο Ρίκο, κατά τη διάρκεια του έτους. 

Στο δεύτερο συνέδριο προγραμματιστών, που πραγματοποιήθηκε από την Google και αφορούσε το project Ara (Project Ara Developer Conference), έλαβε χώρα στη πανεπιστημιούπολη της Google στο Mountain View την προηγούμενη εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του Paul Eremenko, όπου αναπτύχθηκαν τα πλάνα της Google. 

Αντί, το project να το διαθέσει στο ευρύ κοινό, θεώρησε πιο φρόνιμο  να το διαθέσει πιλοτικά σε συγκεκριμένη τοποθεσία. 

"Έχουμε πολλές απορίες και αναπάντητα ερωτήματα και ο μόνος τρόπος για να δοθούν οι απαντήσεις, είναι να έχουμε στα χέρια μας πραγματικά δεδομένα" δήλωσε ο Eremenko, στη διάρκεια της εκδήλωσης.  

Το ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί επιλέχθηκε το Πουέρτο Ρίκο; Σύμφωνα με την Google επιλέχθηκε το Πουέρτο Ρίκο, για την ισχυρή διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας. Περίπου το 75% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της κινητής συσκευής του. Επιπλέον το Πουέρτο Ρίκο, έχει ορίσει ζώνες ελεύθερου εμπορίου, όπου η Google μπορεί να εισάγει εξαρτήματα από όλον τον κόσμο. 

ired Tech news project ara-01

Η αγορά για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι επίσης διαφορετική, καθώς αποτελείται από τοπικούς ανταγωνιστές, παρόχους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Λατινικής Αμερικής. H Google συνεργάζεται ήδη με δύο παρόχους: τον τοπικό φορέα κινητής, Open Mobile, και την εταιρεία Claro θυγατρική της America Movil, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική. 

Ο Eremenko, μίλησε για την ανάγκη πληροφοριών, γύρω από το πώς θα μπορούσε να προωθήσει αυτή την ασυνήθιστη ιδέα, μιας συναρμολογούμενης συσκευής στο ευρύ κοινό. Ένας τρόπος της Google για να προωθήσει μια τέτοιου είδους συσκευή στο Πουέρτο Ρίκο, είναι να χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο van όπως αυτά που μοιράζουν τρόφιμα. 

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »