Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: Διπλή λειτουργία του Ηome button σε μελλοντικές iOS συσκευές

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: Διπλή λειτουργία του Ηome button σε μελλοντικές iOS συσκευές
ired.gr

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αποδεικνύει πως η Apple εξετάζει τρόπους για τη βελτίωση του σχεδιασμού του πλήκτρου Home Button, ώστε να είναι πιο χρήσιμο και μάλιστα προσανατολισμένο στους gamers. Το εάν μια τέτοια σχεδίαση αναμένεται να εισαχθεί σε ένα από μελλοντικά iPhone ή iPad, παραμένει άγνωστο. 

Στο Home Button από πέρυσι έχει ενσωματωθεί σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων και θα είναι ευπρόσδεκτη μία επιπλέον λειτουργία του, ώστε να προσελκύσει χρήστες που ασχολούνται με τα παιχνίδια.

Το παρασκήνιο των πολλαπλών λειτουργιών Home Button

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αναφέρει, πως τέτοια αξεσουάρ μια συσκευής, μπορεί να έχουν πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα, ανάλογα για τον σκοπό που χρησιμοποιούνται. Όλα ξεκινούν από τον τρόπο κατασκευής και τον τρόπο λειτουργίας των αξεσουάρ. 

Για παράδειγμα, τα mouse και τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, μπορεί να είναι κατάλληλα για τη λειτουργία μιας εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου ή για τον έλεγχο εφαρμογής περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά λιγότερο βολικά και κατάλληλα για να ελέγξετε ένα παιχνίδι, προσομοιωτή πτήσης. 

Αντιθέτως ένα joystick, μπορεί να είναι περισσότερο λειτουργικό για τον έλεγχο του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αλλά παντελώς ανίκανο σε μία εφαρμογή κειμένου ή σε ένα πρόγραμμα δικτυακής περιήγησης. Το ίδιο ισχύει και για τις οθόνες αφής, που ενδεχομένως να είναι ιδανικές για εφαρμογή περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά να είναι ελλιπείς για άλλες ενέργειες. 

ired iphone home button joystick-01

Για παράδειγμα το δάχτυλο του χρήστη σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει μέρος της οθόνης ενός παιχνιδιού. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει την ικανότητα του χρήστη να ελέγξει τμήματα της οθόνης και γενικότερα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. 

Αντιθέτως η οθόνη αφής, παρέχει στο χρήστη απτική ανάδραση κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, ενισχύοντας την εμπειρία του. Κάποιοι από τους χρήστες έχουν την άποψη πως για να βιώσει κάποιος ένα ρεαλιστικό παιχνίδι, είναι απαραίτητη και η ύπαρξη ενός joystick.

Οι χρήστες θα ήταν ικανοποιημένοι εάν τους δινόταν η δυνατότητα να χρησιμοποιούν διαφορετικό χειρισμό για εφαρμογές κι ένα δεύτερο τρόπο χειρισμού για διάφορες άλλες εφαρμογές, όπως παιχνίδια. Η παροχή πολλαπλών διαφορετικών αξεσουάρ, όπως  χειριστηρίων, σίγουρα είναι πολύπλοκη, δαπανηρή και αδύνατη για χρήση σε συσκευές όπως tablet και smartphones. 

Επίσης το να προσθέτουν οι κατασκευαστές, εξαρτήματα τα οποία προεξέχουν, περισσότερο ζημιά μπορεί να προκαλέσουν και όχι όφελος. Στα αρνητικά να προσθέσουμε και την αισθητική της συσκευής, στην οποία έχει προστεθεί ένα προεξέχον εξάρτημα. 

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »