Απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης στο iOS

Απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης στο iOS
ired.gr

Πόσες φορές σας έχει τύχει να γράφετε κάτι στο iPhone σας και να πετάγεται ξαφνικά η αυτόματη διόρθωση και να συμπληρώνει μια άλλη εντελώς άσχετη λέξη; Σε μένα  πάντως πολλές. Κι αν μερικές φορές έχει πλάκα το αποτέλεσμα, κάποιες άλλες δεν έχει καθόλου και μπορεί και να παρεξηγηθεί κάποιος αν δεν προλάβουμε να το δούμε και να το αλλάξουμε με το σωστό.

Αν λοιπόν έχετε μπουχτίσει με την αυτόματη διόρθωση (auto-correct), τότε χαρείτε γιατί έχετε τη δυνατότητα να την ξεφορτωθείτε εντελώς ώστε να μη σας ενοχλεί. Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι συνιστώμενο για τον πολύ κόσμο και τις περισσότερες των περιπτώσεων, αλλά σε κάποιες ειδικές περιστάσεις όπου τα λάθη είναι ενοχλητικά και επίμονα ίσως να μην υπάρχει άλλη καλύτερη λύση.

Θα δείξουμε λοιπόν παρακάτω τη διαδικασία απενεργοποίησης της αυτόματης διόρθωσης στο iOS και βέβαια εννοείται ότι δεν αφορά μόνον το iPhone αλλά και το iPad και όποια άλλη iOS συσκευή. Επίσης η ρύθμιση ισχύει για όλες τις εκδόσεις του iOS και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να τη βρείτε όσο παλιά ή νέα κι αν είναι η συσκευή σας. Και βεβαίως εννοείται ότι μπορούμε να την επαναφέρουμε εξίσου γρήγορα και εύκολα.

Πώς γίνεται;

  1. Πηγαίνουμε στη λειτουργία “Ρυθμίσεις” (Settings) του iPhone ή iPad.
  2. Μεταβαίνουμε στα “Γενικά” (General).
  3. Μετά επιλέγουμε το “Πληκτρολόγιο” (Keyboard).
  4. Εντοπίζουμε την επιλογή Αυτόματη Διόρθωση (Auto-Correction) και πατούμε το πλήκτρο που υπάρχει στο πλάι της ώστε από πράσινο (on) να γίνει λευκό (off).

ired iphone Disable auto Correct-01-th

Όπως βλέπουμε μάλιστα, μπορούμε να έχουμε απενεργοποιημένη την αυτόματη διόρθωση και ταυτόχρονα να έχουμε ενεργό τον έλεγχο ορθογραφίας όπως και το “Προβλεπτικό” (Predictive) (που μαντεύει τη λέξη που πάμε να γράψουμε για να μας δώσει τη δυνατότητα να τη συμπληρώσουμε αυτόματα) για να συνεχίσουμε να έχουμε βοήθεια στην πληκτρολόγηση κειμένων.

Η όλη διαδικασία παίρνει μόλις 15 δευτερόλεπτα και βέβαια η επαναφορά της γίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπου επαναφέρουμε το πλήκτρο στο πλάι στην αρχική του θέση (θα γίνει πράσινο).