Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To iPhone 6s θα διαθέτει dual-lens camera και αισθητήρα "Force Touch" (rumors)

To iPhone 6s θα διαθέτει dual-lens camera και αισθητήρα "Force Touch" (rumors)
ired.gr

Παρότι απομένει πάνω από μισός χρόνος πριν η Apple ανακοινώσει την επόμενη γενιά iPhone, μία νέα φήμη αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προερχόμενη από την Ταϊβάν, Η φήμη  αναφέρει πως η εταιρεία εξετάζει ένα νέο σύστημα κάμερας με διπλούς φακούς και την προσθήκη τεχνολογίας αφής "Force Touch”. Πρώτη φορά ακούσαμε για την τεχνολογία αυτή στην ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Apple Watch.

H μετάβαση σε μία camera τεχνολογίας dual-lens, θα επιτρέψει στην Apple να προσφέρει δυνατότητα οπτικού ζουμ, στο iPhone για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα UDN, η οποία επικαλείται αξιόπιστες ασιατικές πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η φημολογούμενη επανασχεδιασμένη camera, θα βελτιώσει επίσης την απόδοσή της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, επιτρέποντας περισσότερο φως να φθάσει στον αισθητήρα. 

Η Apple έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία απεικόνισης, γι’ αυτό και η camera ενός iPhone συγκαταλέγεται ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, καθιστώντας τη πιθανό σημείο, για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ο αισθητήρας της Sony που συμπεριλαμβάνεται στο iPhone 6 Plus - ο οποίος διαθέτει τεχνολογία αυτόματης εστίασης και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας -  είναι υπεύθυνος για τον τίτλο που έλαβε η κάμερα του iPhone, ως η καλύτερη σε smartphone που έγινε ποτέ, συναγωνιζόμενη πολλά point-and-shoot μοντέλα.

ired iphone -iPhone-6s camera-01

Από την Ταϊπέι, λαμβάνοντας υπόψιν τον προμηθευτή αισθητήρων αφής TPK, πιστεύεται πως βρίσκονται σε εγρήγορση για τη δημιουργία τρισδιάστατων αισθητήρων αφής, για την επερχόμενη συσκευή, φέρνοντας την τεχνολογία "Force Touch” στο iPhone. 

Η UDN πιστεύει πως τα εξαρτήματα αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν ώστε να διευκολύνουν την ακριβή ανίχνευση της αρτηριακής πίεσης ενός χρήστη και του καρδιακού παλμού, αν και φαίνεται πολύ αισιόδοξο. 

Στη wearable συσκευή της η Apple, η τεχνολογία "Force Touch”, της επιτρέπει να παρέχει, ανάλογα με την πίεση, διαφορετικό feedback στο χρήστη. Για παράδειγμα ένα ισχυρό πάτημα θα μπορούσε να εμφανίσει κάποιο μενού, ενώ ένα υποτονικό πάτημα, να ανοίξει μία επιλογή. Κάτι τέτοιο ερχόμενο στο iPhone φαίνεται να είναι πιο χρήσιμο.  Το διάστημα που μεσολαβεί είναι πολύ μεγάλο ακόμη και θα επανέλθουμε πολλές φορές, μεταφέροντάς σας οτιδήποτε μαθαίνουμε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status