Η Apple διευρύνει την δοκιμή των εκδόσεων του iOS

Η Apple διευρύνει την δοκιμή των εκδόσεων του iOS
ired.gr

Η Apple παραδοσιακά πριν την επίσημη κυκλοφορία νέων εκδόσεων του iOS απευθύνεται στους developers αλλά και στο προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία της στο Cupertino για τον έλεγχο των εκδόσεων αυτών. 

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν τα bugs που “φέρνει” κάθε νέα έκδοση.

Όμως, πρόσφατα γίναμε μάρτυρες περιπτώσεων αναβαθμίσεων όπου ο έλεγχος που είχε γίνει δεν ήταν επαρκής και οι χρήστες βρέθηκαν προ εκπλήξεων, όπως η μη λειτουργία του Touch ID sensor μετά την αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 8.0.1.

Πλέον, η Apple διευρύνει την διαδικασία των δοκιμών, εντάσσοντας τους εργαζόμενους στα καταστήματά της στην ομάδα που διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους. Στόχος της είναι οι δοκιμές να γίνονται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης των συσκευών της. Με αυτή την σημαντική αλλαγή στην πολιτική της Apple ως προς το beta testing, θα επιτευχθεί ουσιαστικότερος έλεγχος των προ εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και εμείς ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να αποδώσει και να έχουμε καλύτερα ελεγμένες εκδόσεις του iOS στις συσκευές μας.