Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι επεξεργαστές στα καινούργια MacBook

Νέοι επεξεργαστές στα καινούργια MacBook
ired.gr

O γίγαντας επεξεργαστών Intel, ανακοίνωσε επίσημα τη νέα οικογένεια, πέμπτης γενιάς Intel Core, μία ανανέωση που περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και οι οποίοι αναμένεται να φιλοξενηθούν στους νέους MacBook Air. 

Με μικρο-αρχιτεκτονική λιθογραφίας στα 14 νανόμετρα, οι Brodwell της Intel είναι ειδικά κατασκευασμένοι για την επόμενη γενιά υπολογιστικών συστημάτων. Οι κατασκευαστές έχουν στη διάθεσή τους 10 νέους επεξεργαστές χαμηλής ισχύος στα 15-watt και 4 νέες εκδόσεις στων 28-watt προκειμένου να επανδρώσουν τα συστήματά τους. 

ired macbook -intel bradwell-U-01

Η Intel υπόσχεται πως οι βελτιώσεις στην απόδοση δεν διακυβεύουν την εστίαση της σειράς Broadwell στην αποτελεσματικότητα. Χάρη στην τεχνική συρρίκνωσης, η σειρά Broadwell έχει σχεδιαστεί να εμπεριέχει 35% περισσότερα transistors σε μία περιοχή η οποία είναι κατά 37% μικρότερη από την προηγούμενη σειρά επεξεργαστών Haswell. Οι προηγούμενοι επεξεργαστές τροφοδοτούν τους τωρινούς υπολογιστές της Apple. 

Σύμφωνα με την Intel οι αλλαγές προσφέρουν 24% καλύτερη απόδοση στα ολοκληρωμένα συστήματα γραφικών και περίπου 50% επιπλέον ταχύτητα, στη μετατροπή video. 

Οι επεξεργαστές ισχύος των 15-watt, εναρμονίζονται με τις κάρτες γραφικών hd 5500 και 6000, ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις εμπεριέχουν εντός, Intel Iris 6100. Ο κάθε επεξεργαστής θα υποστηρίζει οθόνες υψηλής ανάλυσης 4K Ultra HD, όσο και τις WiDi ασύρματης τεχνολογίας οθόνες της Intel. 

H εταιρεία υπόσχεται πως η βελτιώσεις στην απόδοση, δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την εστίαση της σειράς Broadwell στην αποτελεσματικότητα της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας και όσα συστήματα την ενσωματώσουν, θα δουν την ζωή των υπολογιστικών συστημάτων τους να παρατείνεται κατά 1,5 ώρα, επιπλέον των επεξεργαστών Haswell. 

H ενημέρωση αυτή για τους νέους επεξεργαστές, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φίλους της Apple καθώς φημολογείται πως η εταιρεία ανάμενε την Intel, και τους Broadwell επεξεργαστές, προκειμένου να ξεκινήσει την παραγωγή του επανασχεδιασμένου MacBook Air. Μια συσκευή η οποία αναμένεται να είναι λεπτότερη, χωρίς ανεμιστήρα,, εμπεριέχοντας οθόνη retina και με ημερομηνία έναρξης μαζικής παραγωγής, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status