Η εφαρμογή Spotlight του OS X, αγνοεί τις ρυθμίσεις απορρήτου της εφαρμογής Mail

Η εφαρμογή Spotlight του OS X, αγνοεί τις ρυθμίσεις απορρήτου της εφαρμογής Mail
ired.gr

Οι κάτοχοι Mac υπολογιστών ο οποίοι κάνουν συχνή χρήση της προ εγκαταστημένης εφαρμογής Mail, και της αναζήτησης Spotlight, θα πρέπει να φροντίσουν να είναι προσεκτικοί κατά την αναζήτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς η εφαρμογή Spotlight φαίνεται να αγνοεί τις ρυθμίσεις απομακρυσμένου περιεχομένου Mail, μεταδίδοντας ιδιωτικής φύσεως δεδομένα στους αποστολείς. 

Κατά την αναζήτηση και επιλογή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός χρήστη μέσω της εφαρμογής Spotlight, το παράθυρο προεπισκόπησης φορτώνει αυτόματα και εμφανίζει εικόνες και ενσωματωμένο κώδικα HTML από τα e-mails. 

Η απενεργοποίηση της λειτουργίας "Φόρτωση απομακρυσμένου περιεχομένου σε μηνύματα" από τις προτιμήσεις στην εφαρμογή Mail, δεν φαίνεται να εμποδίζει την προεπισκόπηση του Spotlight, σύμφωνα με την ιστοσελίδα IDG News Service.

ired-spotlight-bug-01

Οι περισσότεροι e-mail marketers, παρακολουθούν τη λήψη εικόνων που συμπεριλαμβάνονται στα email τους, επιτρέποντας τους να αναλύσουν τα ποσοστά ανάγνωσης, συλλέγοντας βασικές πληροφορίες του εκάστοτε συνδρομητή. Στα δεδομένα αυτά συμπεριλαμβάνονται η διεύθυνση IP, και η έκδοση προγράμματος περιήγησης. 

Η αυτόματη προεπισκόπηση της εφαρμογής Spotlight, θα μπορούσε να εκθέσει αυτές τις πληροφορίες, ακόμη και από χρήστες που έχουν επίγνωση της πρακτικής κι έχουν απενεργοποιήσει τη δυνατότητα.   

ired-spotlight-bug-02

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η λειτουργία αυτή δεν εκθέτει οποιαδήποτε πληροφορία, που δεν επιτρέπεται, αν το άνοιγμα των μηνυμάτων αυτών γίνει με την εφαρμογή Mail η από οποιαδήποτε εφαρμογή ανάγνωσης, όπως το Gmail της Google. 

Μέχρι η Apple να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν τα μηνύματα e-mails από τη συμπερίληψη των αποτελεσμάτων της εφαρμογής Spotlight. 

Για να το πράξετε, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Spotlight και καταργήστε την επιλογή "Mail και μηνύματα" όπως φαίνεται και στην εικόνα παραπάνω.

Πηγή