O αντικαταστάτης του Internet Explorer ακούει στο όνομα “Spartan”

O αντικαταστάτης του Internet Explorer ακούει στο όνομα “Spartan”
ired.gr

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10, όπως έχει κυκλοφορήσει στα διεθνή τεχνολογικά sites, αναμένεται με νέο περιηγητή - spartan web Browser - o οποίος δεν θα είναι απλά ένα λιτό και φρέσκο υποκατάστατο του internet Explorer, αλλά θα συμπεριλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πηγές όπως το The Verge, η  εικονική βοηθός φωνητικής καθοδήγησης  της Microsoft, Cortana, θα είναι παρούσα τόσο στο λειτουργικό OS, όσο και στον web browser - Spartan - όπως ακριβώς το χαρακτηριστικό του Chrome, "OK Google". 

Θα έχει τη δυνατότητα o χρήστης να ανοίξει μία σελίδα του προγράμματος περιήγησης και να ζητήσει από την Cortana να βρει κάτι παραπάνω από έναν ιστότοπο, όπως για παράδειγμα το δρομολόγιο της πτήσης του. 

ired-spartan-01

απεικόνιση της Cortana

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό που έχει εντοπιστεί στον επερχόμενο περιηγητή, είναι η δυνατότητα υποσημείωσης σελίδων από τον χρήστη, τοποθετώντας κάποιο γράφημα ή σύμβολο και στη συνέχεια την αποστολή της ιστοσελίδας σε όποιον επιθυμεί.  

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές το interface του Spartan θα είναι όμοιο είτε προβάλλεται από σταθερό υπολογιστή είτε προβάλλεται από tablet ή smartphone, καθώς αυτό προστάζει η νέα τακτική των Windows 10. 

H διαχείριση και η ταξινόμηση σελίδων έχει βελτιωθεί αισθητά και προβάλλεται με παρόμοιο τρόπο όπως και σε άλλους γνωστούς περιηγητές. Λίγο υπομονή και θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Πηγή