Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quick Tip: Δεδομένα εφαρμογής “Υγεία” Συμπερίληψη σε αντίγραφο iPhone

Quick Tip: Δεδομένα εφαρμογής “Υγεία” Συμπερίληψη σε αντίγραφο iPhone
ired.gr

Αρκετοί χρήστες ανά τον κόσμο διατυπώνουν παράπονα πως κατά την επαναφορά ενός (νέου ή παλαιού) iPhone δεν μεταφέρονται τα δεδομένα της εφαρμογής “Υγεία” στο νέο τους τηλέφωνο.

Τα δεδομένα αυτά μπορούν να έχουν καταχωρηθεί χειροκίνητα από εμάς, να έχουν “καταχωρηθεί” από άλλες εφαρμογές που έχουμε δώσει σχετική πρόσβαση, αλλά και από “περιφερειακές” συσκευές όπως smartwatches, ψηφιακές ζυγαριές κλπ.

Όταν λοιπόν θα έρθει η ώρα που θα ανακαλύψουμε πως τα δεδομένα δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο μας iPhone, θα είναι αργά και ο χρόνος που θα χρειαστεί για την ανάκτησή τους είναι μεγάλος. Σε μερικές δε περιπτώσεις είναι αδύνατο να επαναφέρουμε μετρήσεις αρκετών μηνών.

Η λύση

Αν θέλετε τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή “Υγεία” να αποθηκεύονται στο εφεδρικό αντίγραφο (και να μπορούν να ανακτηθούν) υπάρχουν δύο τρόποι:

Εφεδρικό αντίγραφο μέσω iTunes

Στο iTunes, επιλέγουμε το iPhone και την καρτέλα “Σύνοψη”. Στην ενότητα “Εφεδρικά Αντίγραφα” στα δεξιά, θα πρέπει να έχουμε επιλέξει “Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου iPhone”.

ired iphone Health app-01

Εναλλακτικά, μπορούμε να κρατάμε εφεδρικό αντίγραφο στο iCloud. Από το iPhone μας ακολουθούμε την ακόλουθη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό Αντίγραφο και ανοίγουμε τον “διακόπτη” που εμφανίζεται.

ired iphone Health app-02-th


Επίλογος

Προφανώς για λόγους προσωπικών δεδομένων η Apple επέλεξε σε μη κρυπτογραφημένα αντίγραφα να μην αποθηκεύονται τόσο σημαντικά προσωπικά δεδομένα όπως αυτά της εφαρμογής “Υγεία”. Η επιλογή είναι δική σας. Αν θέλετε να αποθηκεύονται, είτε το αντίγραφο μέσω iTunes θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένο ή θα πρέπει να γίνεται μέσω του iCloud (και σε αυτή την περίπτωση η Apple χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση).

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status