Δυναμώστε την ένταση του ήχου αφύπνισης του iPhone

Δυναμώστε την ένταση του ήχου αφύπνισης του iPhone
ired.gr

Εάν έχετε κι εσείς όπως εγώ ως πρωταρχικό ξυπνητήρι το iPhone και κάνετε βαρύ ύπνο, ενδεχομένως η ένταση του ήχου αφύπνισης να μην αρκεί, για να αποχωριστείτε την αγκαλιά του Μορφέα.  Κάποιοι από εσάς μπορείτε εύκολα να κάνετε το ξυπνητήρι να σιωπήσει όταν βρίσκεστε  σε κατάσταση λήθαργου, κινδυνεύοντας να μην σηκωθείτε εγκαίρως για τη δουλειά σας. 

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

ired iphone alarm volume louder-01

Πρώτο και κυριότερο να ελέγξουμε ένα έχουμε την ένταση του ήχου στο υψηλότερο επίπεδο, πριν πέσουμε για ύπνο. Δυστυχώς η ένταση από την αφύπνιση και η έντασης του ήχου κλήσης, είναι η ίδια στo iPhone.  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να θέσετε τη συσκευή σας σε κατάσταση "μην ενοχλείτε", ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της ξεκούρασή σας, από μία εισερχόμενη κλήση.

Για να κάνετε το ξυπνητήρι να χτυπήσει πιο δυνατά, μέχρι η Apple να ξεχωρίσει την ένταση του ήχου της αφύπνισης, από την ένταση των υπολοίπων ήχων της συσκευής, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω κόλπα τα οποία μπορούν να σας φανούν από λογικά έως και ανόητα, αλλά δουλεύουν.

Αλλάξτε τον ήχο αφύπνισης

ired iphone alarm volume louder-02-th

Ένας από τους προ εγκατεστημένους ήχους της συσκευής με τίτλο "Ειδοποίηση" μπορεί να φέρει μεγάλη διαφορά στην ένταση. Ήχοι όπως "κυματισμοί", "Μετάξι" ή "Αργή ανύψωση" μπορεί να είναι ευχάριστοι στο άκουσμα και απαλοί, αλλά όχι δυνατοί και συνάμα αντιπαθητικοί ώστε να σας σηκώσουν από το κρεβάτι. 

Στοχεύοντας λοιπόν λοιπόν σε έναν δυνατό και παράλληλα ενοχλητικό ήχο, είναι θα λέγαμε, μια καλή στρατηγική αφύπνισης. Ο προ εγκατεστημένος ήχος "Ειδοποίηση" υποδηλώνει, πλημμύρα, ή πυρηνικό ολοκαύτωμα, ή αν θέλετε, εγκατάλειψη σκάφους και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σας επαναφέρει από τη φάση REM. 

Για να αλλάξετε τον ήχο αφύπνισης, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή ρολόι > Ειδοποίηση > Αλλαγές > Ήχος και να επιλέξετε από την λίστα “Ειδοποίηση".

Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone με εξωτερικά ηχεία

ired iphone alarm volume louder-03

Εάν η αλλαγή ήχου κλήσης δεν είναι ικανή για να σας κάνει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, τότε θα πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα. Αναζητήστε εξωτερικά bluetooth ηχεία ή ενσύρματα μέσω της θύρας AUX τα οποία μπορούν να ξεσηκώσουν ακόμη και τους γείτονες. 

Στην περίπτωση αυτή δεν είναι απαραίτητη η εκκωφαντική και ενοχλητική "Ειδοποίηση". Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ πιο απαλών κι ευχάριστων ήχων, δεδομένου πως η ένταση των ηχείων θα κάνει ακόμη και τον πιο ευχάριστο ήχο, αντιπαθητικό. 

Θα σας συμβουλεύαμε να επιλέξετε εξωτερικά ηχεία τα οποία ενσωματώνουν και βάση στήριξης και φόρτισης της συσκευής μιας που θα προβείτε σε αγορά.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »