Δημιουργήστε φυσικά άλμπουμ φωτογραφιών από τις iOS συσκευές

Δημιουργήστε φυσικά άλμπουμ φωτογραφιών από τις iOS συσκευές
ired.gr

Καθώς οι οικογένειες έρχονται πιο κοντά την περίοδο των εορτών, οι “επίδοξοι φωτογράφοι” αναλαμβάνουν να απαθανατίζουν αυτές τις υπέροχες στιγμές με ένα iPhone ή iPad. Εμείς σας παραθέτουμε ορισμένες εφαρμογές οι οποίες δημιουργούν φυσικά άλμπουμ τα οποία ο καθένας μπορεί να απολαύσει.

Είναι γεγονός πως με την εντυπωσιακή άνοδο των smartphone και tablets όλοι έχουν γίνει φωτογράφοι συλλαμβάνοντας και διατηρώντας φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και σπανίως τις εκτυπώνουν σε φυσική μορφή. 

Θα μπορούσατε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο αντί να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με φωτογραφίες από την οικογένειά σας, να εκτυπώσετε ένα φυσικό άλμπουμ. Υπάρχουν οικογένειες που δημιουργούν αρχείο κάθε χρόνο με διάφορες εκδηλώσεις όπως γιορτές γενέθλια καλοκαιρινές διακοπές κλπ, σε φυσικά άλμπουμ. 

Είτε σας αρέσει να ασχολείστε και να δημιουργείτε μόνοι σας σελίδα-σελίδα ενός άλμπουμ, είτε θέλετε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα άλμπουμ, έχουμε τις κατάλληλες λύσεις για όλους σας.

Mosaic

ired mac physical photo album-01

Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να την κατεβάσετε από το App Store, η οποία θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα όμορφο άλμπουμ φωτογραφιών μέσα σε λίγα λεπτά. 

Θα χρειαστεί να επιλέξετε μόνο 20 φωτογραφίες από το άλμπουμ κάμερας του iPhone ή του iPad σας ή εναλλακτικά να τις προσθέσετε από το facebook ή το Instagram, να τις ταξινομήσετε όπως επιθυμείτε, και στη συνέχεια να παραγγείλετε το φυσικό σας άλμπουμ.

To βιβλίο που θα παραλάβετε θα είναι διαστάσεων περίπου 18x18 cm και μπορείτε να επιλέξτε μεταξύ των μαύρων ή λευκών σελίδων. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως ένα από τα μειονεκτήματα της εφαρμογής είναι η αδυναμία προσθήκης επιπλέον σελίδων ή η τοποθέτηση πολλών φωτογραφιών ανά σελίδα. 

Αλλά αν επιθυμείτε να δημιουργήστε γρήγορα ένα απλό άλμπουμ τότε, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η ιδανική. Το κόστος ενός φυσικού Mosaic άλμπουμ κοστίζει $ 20 και το λαμβάνετε σε 4 ημέρες.

Shutterfly

ired mac physical photo album-02

Πολλοί χρήστες ενδεχομένως να είναι εξοικειωμένοι με την υπηρεσία Shutterfly  με την οποία μπορούν να εκτυπώσουν προσωπικές φωτογραφίες, σε σχεδόν πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Πέραν από κούπες, mouse pads και άλλα αντικείμενα ως δώρα, η υπηρεσία έχει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργεί μεγάλα άλμπουμ φωτογραφιών σε διάφορα σχέδια. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή οι οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να σχεδιάσετε άλμπουμ φωτογραφιών ως δώρα, κατευθείαν από τη συσκευή σας. 

Η mobile εφαρμογή θεωρείται δυσκίνητη από μία μερίδα χρηστών και πως πιο εύκολο είναι να δημιουργήσετε από την web εφαρμογή, αν και μπορεί να γίνει η δουλειά σας. Οι τιμές ξεκινούν από $ 11,69 κι εδώ έχετε την δυνατότητα προσθήκης σελίδων η αλλαγής της διάταξης ανά σελίδα, φυσικά με το αζημίωτο. 

iPhoto

ired mac physical photo album-06

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν με κάθε αγορά υπολογιστή Mac και είναι η προτεινόμενη από την Apple εφαρμογή για τη διαχείριση κι επεξεργασία των φωτογραφιών σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε μεμονωμένες φωτογραφίες, να δημιουργήσετε κάρτες φωτογραφιών, ημερολόγια και άλμπουμ, μέσα από την ίδια την εφαρμογή. 

Ένα επιπλέον πρόγραμμα διαχείρισης επαγγελματικής φωτογραφίας είναι το Aperture, το οποίο παρέχεις επίσης στους χρήστες του τέτοιου είδους δυνατότητες, αν και αναμένεται να αφαιρεθεί το 2015. 

Η εφαρμογή iPhoto πρόκειται να αλλάξει σε μία αναγεννημένη εφαρμογή με τίτλο "Φωτογραφίες" κατά τη διάρκεια του νέου έτους στην οποία θα μεταφερθούν και όλες οι βιβλιοθήκες σας μαζί με τα άλμπουμ. 

ired mac physical photo album-07

Η υπάρχουσα εφαρμογή iPhoto, δίνει πολλές επιλογές για πρωτότυπα άλμπουμ μέσα από templates, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν 1,2,3 ή και περισσότερες φωτογραφίες ανά σελίδα, σε πολλά διαφορετικά σχέδια. 

Σημειώστε πως μπορείτε να επισυνάψετε τίτλους και λεζάντες, τοποθεσίες χαρτών, αλλά και άλλα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά σε απόλυτη αρμονία. Τα άλμπουμ ξεκινούν από $ 3,99 (minimum 3 τεμάχια σε αυτή την τιμή). Τα φυσικά άλμπουμ ξεκινούν από $ 9,99 για διαστάσεις 20x16 με μαλακό εξώφυλλο, ενώ τα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο ξεκινούν από $ 29,99, μεγέθους 22 x 27 cm. 

Σημείωση: Ενδεχομένως κάποιες από τις παραπάνω εφαρμογές να μην είναι διαθέσιμες στο ελληνικό App Store. (To άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό).