Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύση για το Touch ID που δεν ανταποκρίνεται τις κρύες ημέρες

Λύση για το Touch ID που δεν ανταποκρίνεται τις κρύες ημέρες
ired.gr

Πολλοί χρήστες έχουν παρατηρήσει πως ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, ο οποίος βρίσκεται στα iPhone και iPad, είναι ευαίσθητος στις αλλαγές θερμοκρασίας. Πιο έντονα έχει διαπιστωθεί κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές. 

Τουλάχιστον έτσι δείχνει, αν και ο πραγματικός ένοχος φαίνεται να είναι το δέρμα σας, το οποίο σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλάζει υφή, με αποτέλεσμα ο σαρωτής να μην το αναγνωρίζει ώστε να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Ευτυχώς για όλα τα προβλήματα υπάρχει μία λύση και το ίδιο ισχύει και για την αναγνώριση της ταυτότητας αφής, η οποία είναι αρκετά απλή. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα νέο δακτυλικό αποτύπωμα σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (να είναι κρύα τα δάχτυλά σας) ώστε η υφή του δέρματος να είναι ξηρή. Οι συνθήκες θα πρέπει να είναι παρόμοιες με τις κρύες ημέρες όπου ο σαρωτής δεν αναγνωρίζει το δακτυλικό σας αποτύπωμα. 

Το τέχνασμα αυτό δυσκολεύει, αν για παράδειγμα το παθαίνετε μόνο κατά τη διάρκεια επίσκεψης ενός χιονοδρομικού κέντρου. Ας δούμε όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για την εισαγωγή "κρύου αποτυπώματος”.

Τα βήμα είναι πολύ απλά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο αποτύπωμα:

  • Το περιβάλλον θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ψυχρό έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει τις καιρικές συνθήκες όταν η αναγνώριση δεν είναι εφικτή, με συνέπεια να μην ξεκλειδώνει η συσκευή σας.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή new iPad (iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad mini 3) και κατευθυνθείτε στην ενότητα "Touch ID και συνθηματικό".
  • Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας (εάν έχετε προσθέσει) και στη συνέχεια "Προσθήκη αποτυπώματος"
  • Προσθέστε με τη συνήθη διαδικασία ένα "κρύο αποτύπωμα" αγγίζοντας τον αισθητήρα αφής κι αν επιθυμείτε δώστε κι ένα όνομα ως (κρύος αντίχειρας) - για εύκολη αναζήτηση - επιπρόσθετα των δακτυλικών αποτυπωμάτων τα οποία χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας. 

ired iPhone fix winter 01 th

Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

ired iPhone fix winter 02

Πλέον η συσκευή σας θα ξεκλειδώνει το ίδιο εύκολα και τις ψυχρές ημέρες του χειμώνα, που στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας σπανίζουν. 

Σημείωση: Εάν έχετε ξεπεράσει τον αριθμό των δακτυλικών αποτυπωμάτων που σας επιτρέπει να εισάγετε η Apple, θα πρέπει να διαγράψετε κάποιο από αυτά, για να εισάγετε ένα νέο. 

Το παραπάνω πρόβλημα τελικά από ό,τι φαίνεται, είναι πολύ συχνό όταν ταξιδεύετε σε μέρη με δραματικά διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Το πιο πιθανό είναι πως οι χρήστες όταν ενεργοποιούν μία συσκευή ενδεχομένως να είναι σε διαφορετική εποχή, και φθάνοντας ο χειμώνας να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. 

Αν για παράδειγμα τις γιορτές των Χριστουγέννων επισκεφθήκατε την Βιέννη ή την Πράγα, πόλεις με χαμηλές θερμοκρασίες ο σαρωτής ίσως να μην ανταποκρινόταν. Το ίδιο θα ίσχυε κι αν κάποιος έρχονταν από μία ψυχρότερη χώρα το καλοκαίρι στην Ελλάδα.  Σε κάθε περίπτωση, ένα "ψυχρό" ή "θερμό" δακτυλικό αποτύπωμα αντίστοιχα, είναι μία έξυπνη λύση. 

Θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα αν ζείτε σε ορεινά μέρη, να μας μεταφέρετε την εμπειρία σας επί του θέματος κι αν όντως επαληθεύεται το τέχνασμα, στα σχόλια.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status