Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Σημαντική αύξηση του μεριδίου της αγοράς

Apple: Σημαντική αύξηση του μεριδίου της αγοράς
ired.gr

Τα τελευταία δεδομένα πωλήσεων smartphone, τα οποία κυκλοφόρησαν χθες, φέρνουν πολύ καλά νέα για τις συσκευές της Apple, σχετικά με τη διατήρηση της έντονης ζήτησης την ημέρας κυκλοφορίας, των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, κερδίζοντας μερίδιο, από έτος σε έτος, σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα, πλην της Ιαπωνίας.  

Η έρευνα η οποία επικεντρώνεται στην περίοδο Σεπτεμβρίου Νοεμβρίου 2014, επισημαίνει πως το μερίδιο του λειτουργικού Android μειώθηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και για πρώτη φορά δέχθηκε μείωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Σεπτέμβριο του 2013. 

Στη συγκεκριμένη περίοδο της έρευνας, η Apple αύξησε το μερίδιό της  (42,5%) στο Ηνωμένο Βασίλειο, 12,2 ποσοστιαίες μονάδες από την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Δείτε τον πίνακα:

ired-ios-market-share

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το μερίδιο πωλήσεων της εταιρείας στις συσκευές smartphone, αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες, αγγίζοντας το (47,4%) της αγοράς, χωρίς εκπλήξεις, λόγω των ισχυρών πωλήσεων κατά την έναρξη της κυκλοφορίας των νέων iPhones. 

Περισσότερα δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις της Apple στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, αναμένουμε να ανακοινωθούν εντός του μηνός, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της τριμηνιαίας έκθεσης κερδών, της εταιρείας. 

Οι ισχυρές πωλήσεις της Apple, έχουν αποδοθεί κυρίως στον ενθουσιασμό των χρηστών για τις μεγαλύτερες οθόνες του iPhone 6 και iPhone 6 Plus, με το iPhone 6 να καθοδηγεί πλέον την αγορά των smartphones αυτή τη περίοδο. 

"Το iPhone 6 ήταν το μεγαλύτερο σε πωλήσεις κατά τους πρώτους 3 μήνες, έως τον Νοέμβριο του 2014, λαμβάνοντας μερίδιο (19%) των πωλήσεων smartphones" 

δήλωσε ο Milanesi. Οι πάροχοι Verizon και AT&T κέρδισαν το 57% των πωλήσεων iOS συσκευών, ενώ η Verizon και η T-Mobile ήταν οι δύο κορυφαίοι πάροχοι στις πωλήσεις Android με ποσοστό 33,7% το ίδιο  διάστημα.  

Παρά τις μειώσεις που δέχθηκε το λειτουργικό Android σε πολλές αγορές, παραμένει η κυρίαρχη πλατφόρμα στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς (69,9%) μειωμένο κατά 3.3%, από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία ερευνών Kantar, σημειώνει επίσης πως η μετάβαση πελατών από το λειτουργικό Android στο iOS, παρέμεινε σταθερή σε ποσοστό όμοιο με του 2013 (18%). 

Η σταθερότητα αυτή υποδηλώνει πως υπάρχει περιθώριο οι μεγάλες οθόνες να αποτελέσουν κίνητρο για τη μετακίνηση χρηστών  από την "αντίπερα όχθη". 

Ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση, περιμένουμε τις δικές σας απόψεις. 

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status