Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισάγετε μουσική στο iTunes και συγχρονίστε τη με τo iPhone σας

Εισάγετε μουσική στο iTunes και συγχρονίστε τη με τo iPhone σας
ired.gr

Η εφαρμογή iTunes πέραν του ότι είναι ένας εκπληκτικός media player, είναι και το μέσον συγχρονισμού των iOS συσκευών σας. Με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης εφαρμογής, (στο OS X είναι προεγκατεστημένη), υπάρχουν ενεργοποιημένες ορισμένες ρυθμίσεις τις οποίες πολλοί χρήστες δεν τις γνωρίζουν κι ενδεχομένως να έχουν καταλήξει με διπλά αρχεία κι άλλα υπέροχα ευτράπελα. 

Ο τρόπος που σας προτείνουμε για να διαχειριστείτε τη μουσική σας και γενικά το ψηφιακό σας περιεχόμενο, είναι  πολύ απλός. Με την εγκατάσταση τη εφαρμογής θα πρέπει να κάνετε ορισμένες ρυθμίσεις. 

Ακολουθήστε τη διαδρομή iTunes > Προτιμήσεις > Προηγμένα

Το στιγμιότυπο που επισυνάπτουμε είναι από OS X, αλλά παρόμοια είναι η εμφάνιση και στο λειτουργικό Windows. (Edit > Preferences > Advanced). 

ired-iphone-Prostiki-iTunes-01

Στο στιγμιότυπο μπορείτε να παρατηρήσετε δύο επιλογές που είναι ενεργοποιημένες κατά την εγκατάσταση:

Οργάνωση φακέλου iTunes Media, η οποία τροποποιεί την οργάνωση των δεδομένων σας στο φάκελο Media του iTunes. Τον φάκελο αυτό τον συναντάτε στη διαδρομή που γράφει ακριβώς πάνω από τις δύο επιλογές, στο παράδειγμά μας (/Users/Όνομα χρήστη/Music/iTunes/iTunes Media). Στους χρήστες Windows ο φάκελος αυτός δημιουργείται στο My Documents >My Music. Eμείς σας προτείνουμε να την απενεργοποιήσετε καθώς στις οδηγίες που σας παραθέτουμε δεν μας χρειάζεται. 

Αντιγραφή αρχείων στο φάκελο iTunes Media κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη. Είναι η επιλογή που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα καθώς αντιγράφει στη βιβλιοθήκη του iTunes τα κομμάτια που προσθέτετε συροντάς τα, με αποτέλεσμα να τα έχετε διπλοεγγεγραμμένα. Απενεργοποιήστε λοιπόν και αυτή την επιλογή.   

Τελειώσαμε με τις ρυθμίσεις. H προσθήκη περιεχομένου ήχου και video στη βιβλιοθήκη iTunes είναι μια εξαιρετικά απλή πράξη. Η ιδια η εφαρμογή σας βοηθά να προσθέσετε περιεχόμενο ψηφιακού ήχου και video που ήδη υπάρχουν στον υπολογιστή σας ή να αγοράσετε περιεχόμενο, από το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes Store.

Προσθήκη περιεχομένου από υπολογιστή στο iTunes

Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε περιεχόμενο το οποίο βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας. Το iTunes υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους αρχείων ήχου, όπως AAC, MP3, WAV, AIFF κ.λ.π. Επιπλέον μπορεί να μετατρέψει σε μία από τις παραπάνω μορφές, μη προστατευόμενα αρχεία WMA. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την εισαγωγή των αρχείων είναι τα εξής:

  • Ανοίγουμε την εφαρμογή iTunes.
  • Από τη γραμμή εργαλείων στο πάνω μέρος επιλέγουμε Αρχείο.
  • Στη συνέχεια Προσθήκη στη βιβλιοθήκη.

ired-iphone-Prostiki-iTunes-02

To iTunes Store διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, audiobooks, εφαρμογές, δωρεάν podcasts. 

Συγχρονισμός Μουσικής σε iOS συσκευές

Είδαμε πως μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε μουσική στην εφαρμογή iTunes, ας δούμε τώρα πως μπορούμε να προσθέσουμε το περιεχόμενο αυτό κι επιπλέον Photo/Video σε μία συσκευή iOS. 

H πρώτη μας ενέργεια είναι να συνδέσουμε τη συσκευή iOS (iPhone/iPad) στο iTunes, κι από την καρτέλα Σύνοψη να τικάρουμε την επιλογή “Χειροκίνητη διαχείριση μουσικής και video”. Με την ενέργεια αυτή αποφεύγουμε τον αυτόματο συγχρονισμό των κομματιών, που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη. 

Οι περισσότεροι χρήστες ενδιαφέρονται να επιλέγουν οι ίδιοι μεμονωμένα μουσικά κομμάτια για να προσθέτουν στη συσκευή τους. Η επιλογή αυτή τους δίνει τη δυνάτοτητα. Συγκεκριμένα μπορείτε να προσθέσετε με τη μέθοδο drag and drop (σύροντάς τα), μουσική απευθείας στη βιβλιοθήκη του iPhone, χωρις την ανάγκη συγχρονισμού. 

Επίσης μπορείτε να διαγράψετε μουσική από τη συσκευή σας χωρίς τον κίνδυνο μη διαγραφούν κι από τον υπολογιστή σας. Ας δούμε τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή iTunes. 
  • Συνδέστε την iOS συσκευή σας στο στον υπολογιστή σας.
  • Στην καρτέλα “Συνοψη” τικάρετε την επιλογή “Χειροκίνητη διαχείριση μουσικής και video”.
  • Πατήστε το πλήκτρο “Συγχρονισμός”.

ired-iphone-Prostiki-iTunes-03

Στη συνέχεια επανέλθετε στην βιβλιοθήκη του iTunes, επιλέξτε τα κομμάτια που θέλετε να προσθέσετε στο iPhone/iPad και σύρετέ τα στη στη βιβλιοθήκη της συσκευή σας.

ired-iphone-Prostiki-iTunes-04

Mε λίγη εξάσκηση η διαδικασία θα σας φαίνεται πολύ απλή στο μέλλον. Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο μπορείτε να μεταφέρετε όσα κομμάτια επιθυμείτε στη συσκευή σας. Εαν θέλετε να διαγράψετε κάποια από αυτά, δεν έχετε παρά να τα επιλέξετε κι από τη γραμμή εργαλείων, Επεξεργασία >Διαγραφή. Ενναλακτικά δεξί κλικ > Διαγραφή. 

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό ή θελέτε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iTunes στον οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς.

Οδηγός iTunes:

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status