3 χαρακτηριστικά τεράστιας σημασίας στα επερχόμενα iPhones

3 χαρακτηριστικά τεράστιας σημασίας στα επερχόμενα iPhones
ired.gr

Οι νέες συσκευές της Apple, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, καθημερινά βομβαρδίζονται με ειδήσεις για νέα ρεκόρ πωλήσεων, γεγονός που αποδεικνύει πως η ζήτηση για τα φετινά μοντέλα παραμένει σε ισχυρά επίπεδα. 

Δράττοντας της ευκαιρίας και παρότι φαίνεται πως οι δύο συσκευές να προβληματίζουν για πολύ καιρό ακόμη τον ανταγωνισμό,  η Apple θα πρέπει να συνεχίσει να προσθέτει χαρακτηριστικά στις επερχόμενες αναβαθμίσεις. 

Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δύσκολα θα δούμε πτώση πωλήσεων από έτος σε έτος, καθώς και τον επόμενο χρόνο η εταιρεία θα προσθέσει χαρακτηριστικά που θα προκαλέσουν και πάλι ενθουσιασμό. 

Ας δούμε λοιπόν κάποιες εφικτές αναβαθμίσεις των επόμενων iPhone 6s και iPhone 6s Plus που πιστεύουμε πως θα οδηγήσουν την εταιρεία σε νέα υψηλά.

Σημαντική ώθηση της απόδοσης με επιπλέον μνήμη RAM

ired-rumors-iphone-02

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του επόμενου επεξεργαστή A9 της Apple, αλλά εικάζεται πως θα κινηθεί σε αρχιτεκτονική λιθογραφίας 16/14 νανομέτρων κατασκευής. 

Αν οι φήμες βγουν αληθινές τότε η απόδοση ανά watt θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της τεχνολογίας κατασκευής και οι αρχιτεκτονικές βελτιώσεις θα οδηγήσουν την  Apple  σε βελτιώσεις και στο σχεδιασμό της συσκευής. Μία επιπλέον κίνηση που είδαμε από την εταιρεία είναι η ποσότητα 2 GB RAM, που προσέθεσε στο τελευταίο iPad Air 2. 

Υποψιαζόμαστε πως οι σημαντική αύξηση της υπολογιστικής ισχύος, σε συνάρτηση με την αναβάθμιση του γραφικού περιβάλλοντος που η Apple είναι πιθανό να φέρει στις συσκευές της επόμενης γενιάς, η περισσότερη μνήμη μοιάζει αναγκαία συνθήκη. 

Πρακτικά εκεί οδηγεί ιδιαίτερα, εάν η Apple όπως υποστηρίζουν αρκετοί του χώρου εφαρμόσει επιθετικές κινήσεις με δυνατότητες multitasking που δεν έχουμε ξαναδεί στο iOS, στα επόμενα iPhones.

Σημαντική αναβάθμιση της κάμερας

ired-rumors-iphone-01

Η Apple σε κάθε αναβάθμιση προσέχει ιδιαίτερα τις φωτογραφικές ικανότητες του κάθε μοντέλου iPhone κι από γενιά σε γενιά βλέπουμε σταθερές βελτιώσεις. Το ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με τον John Gruber, η αναβάθμιση που θα υποστεί η κάμερα του iPhone, δεν θα έχει προηγούμενο. 

Κάνει λόγο για ένα "περίεργο σύστημα" δύο φακών για την οπίσθια κάμερα, ώστε να απαθανατίζει φωτογραφίες ποιότητας DSLR. Ενώ η φράση "DSLR quality imagery" (ποιότητα εικόνας  DSLR) ίσως να είναι λίγο υπερβολική, ένας βελτιωμένος επεξεργαστής σήματος εικόνας μέσα στον επεξεργαστή A9, θα μπορούσε να κάνει την εμπειρία λήψης με το επόμενης γενιάς iPhone, συναρπαστική.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »