iTunes - Ακύρωση αγοράς και αποζημίωση εντός 14 ημερών

iTunes - Ακύρωση αγοράς και αποζημίωση εντός 14 ημερών
ired.gr

Εισαγωγή

Η Apple, ακολουθώντας την σχετική ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενεργοποίησε την διαδικασία επιστροφής αγορών εντός 14 ημερών και στην Ελλάδα. Εμείς, για να τσεκάρουμε την διαδικασία πριν σας ενημερώσουμε για αυτή, προβήκαμε στην ακύρωση αγοράς που είχαμε κάνει λίγες ημέρες πριν και σας την παρουσιάζουμε βήμα - βήμα.

Η Διαδικασία

Ανοίγουμε το iTunes και επιλέγουμε “Store” (ανάλογα το σημείο που βρισκόμαστε η επιλογή μπορεί να ονομάζεται “App Store” κοκ).

Επιλέγουμε “Λογαριασμός”. Θα χρειαστεί να περάσουμε τα στοιχεία εισόδου μας και μετά θα εμφανιστεί η καρτέλα του λογαριασμού μας. εμείς θα εστιάσουμε στο “Ιστορικό Αγορών”, επιλέγοντας “Προβολή όλων”.

ired-itunes-refund-01-th

Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις πρόσφατες αγορές μας.

ired-itunes-refund-02

Επιλέγουμε την εφαρμογή που μας ενδιαφέρει, τικάροντας στο βέλος αριστερά από το όνομά της. Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε “Αναφορά Προβλήματος”. Βλέπουμε πως το κείμενο της αναφοράς έχει φύγει από το κάτω μέρος της οθόνης και έχει “μπει” στο κείμενο της εφαρμογής. Επιλέγουμε πάλι “Αναφορά προβλήματος”.

ired-itunes-refund-03-th

Άμεσα θα ανοίξει μια σελίδα στον Safari και εμείς από το drop down menu “Αναφορά προβλήματος” θα πρέπει να επιλέξουμε “Θα ήθελα να ακυρώσω αυτήν την αγορά”.

ired-itunes-refund-04

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Άμεσα θα εμφανιστεί το μήνυμα της επιβεβαίωσης και εντός λίγων λεπτών θα έρθει και το σχετικό mail από την Apple. Στην περίπτωσή μας η Apple μας ενημέρωσε πως εντός 5-7 εργάσιμων ημερών θα έχει πιστωθεί το ποσό στον λογαριασμό μας

ired-itunes-refund-05

Επιβεβαίωση εντός Safari

ired-itunes-refund-06

Επιβεβαίωση μέσω e-mail

Επίλογος

Η διαδικασία είναι απλή. Πλέον μπορούμε να κατεβάσουμε “άφοβα” εφαρμογές, βιβλία κλπ, χωρίς να “φοβόμαστε” εάν το περιεχόμενό τους θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πλέον λαμβάνουμε επιστροφή χρημάτων!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: