H Apple έκλεψε την παράσταση τις ημέρες των Χριστουγέννων

H Apple έκλεψε την παράσταση τις ημέρες των Χριστουγέννων
ired.gr

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Apple, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αναλύσεων mobile δεδομένων Flurry, οι ενεργοποιήσεις Apple συσκευών κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ξεπερνούν το 50% της συνολικής αγοράς. Συγκεκριμένα ένα ποσοστό 51,3% των πωλήσεων, ανήκει στην εταιρεία από το Cupertino.

To αποτέλεσμα αυτό προκύπτει αναλύοντας τα στοιχεία 600.000 εφαρμογών τις οποίες παρακολουθεί η εταιρεία αναλύσεων, για το διάστημα 19 έως 25 Δεκεμβρίου. Αναφέρει λοιπόν πως η Apple σε παγκόσμια κλίμακα συγκέντρωσε το παραπάνω ποσοστό, με τη Samsung να ακολουθεί από απόσταση, με ποσοστό 17,7%.

ired-xmas-report-01

"Φέτος το "Flurry" έπεσε στην Apple."

Στη τρίτη θέση συναντάμε τη Nokia με ποσοστό 6%. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και εταιρείες όπως οι HTC, Xiaomi και Huawei, με πσοστό λιγότερο της μονάδας. το γεγονός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Flurry, αποδίδεται στο γεγονός πως οι Ασιατικές αγορές που είναι ανεβασμένη η δημοτικότητα τέτοιων συσκευών, δεν έχουν εορταστική περίοδο.

Μεταφέροντας ακριβώς το συμπέρασμα της ανάλυσης η εταιρεία τονίζει:

Η εικόνα αυτή θέλει να μας πει πως για κάθε μία πώληση mobile συσκευής Samsung, η Apple πούλησε 2,9 συσκευές και για κάθε συσκευή Lumia (Microsoft), η Apple διέθεσε 8,8 συσκευές.

ired-xmas-report-02

Αξίζει να αναφερθεί, πως η εορταστική περίοδος και ειδικά των Χριστουγέννων, δεν είναι το μόνο κριτήριο αξιολόγησης της τάσης της αγοράς και των μεριδίων, είναι όμως σίγουρο πως η εορταστική περίοδο για την εταιρεία Αpple και το iPhone 6 ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Σε ένα δεύτερο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η εταιρεία mobile αναλύσεων, είναι η συνεχής αυξανόμενη αγορά των Phablets συσκευών, χάριν της Apple και του iPhone 6 Plus.

Οι συσκευές αυτές, ροκανίζουν το μερίδιο των μεγάλων tablets από ό,τι των μικρότερων, χωρίς να επηρεάζουν τις πωλήσεις του iPhone 6 και συσκευές τέτοιου μεγέθους.

Η έρευνα της εταιρείας Fluppy καταλήγει με πρόβλεψη για μία πολύ καλή πορεία των iOS συσκευών, παράλληλα με τη συνολική ζήτηση των Phablet συσκευών.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: