Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο σε ένα iPhone ή iPad εύκολα

Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο σε ένα iPhone ή iPad εύκολα
ired.gr

Η διαγραφή φωτογραφιών από ένα iPhone ή iPad κατά λάθος μπορεί να συμβεί και σίγουρα, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να ξέρουμε ότι μπορεί να σβήσαμε κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο που μπορεί να θέλαμε να κρατήσουμε. Ευτυχώς για μας, οι προγραμματιστές της Apple προνόησαν αυτή τη φορά και πρόσθεσαν στην τελευταία έκδοση του iOS μια διαδικασία αυτόματης επαναφοράς που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε διαγραμμένες φωτογραφίες ή βίντεο κατευθείαν από το iPhone, iPad ή iPod Touch. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι πολύ καλή και μας δίνει ένα λογικό χρονικό διάστημα “χάρης” όπου μπορούμε να ανακτήσουμε τις φωτογραφίες μας πριν διαγραφούν οριστικά. 

Πώς γίνεται…

Η διαδικασία της επαναφοράς φωτογραφιών ή βίντεο σε μια iOS συσκευή που έχει την έκδοση 8 ή ανώτερη του λειτουργικού συστήματος, εφόσον δεν έχει περάσει η προθεσμία ανάκτησης, είναι αρκετά απλή. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε διαγραμμένες φωτογραφίες ή βίντεο.

Ανοίγουμε την εφαρμογή  “Φωτογραφίες” όπως πάντα.

1. Επιλέγουμε να δούμε τα “Άλμπουμ” (τελευταία επιλογή κάτω δεξιά).

ired-recover-photos-01

2. “Κυλούμε” την οθόνη προς τα κάτω μέχρι να εμφανιστεί το άλμπουμ “Πρόσφατες Διαγραφές” και το ανοίγουμε.

ired-recover-photos-02

3. Βλέπουμε να εμφανίζονται όλες οι πρόσφατα διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο με μια λεζάντα που γράφει το υπόλοιπο των ημερών που θα μας είναι διαθέσιμες (μετά από αυτό, διαγράφονται μόνιμα).

4. Επιλέγουμε αυτή που θέλουμε να  ανκτήσουμε, η φωτογραφία  ανοίγει σε δικό της παράθυρο και πατούμε το πλήκτρο “Ανάκτηση”.

ired-recover-photos-03

5. Αν θέλουμε να ανακτήσουμε περισσότερες από μία ταυτόχρονα, τότε πατούμε το πλήκτρο “Επιλογή” στο παράθυρο των φωτογραφιών (πάνω δεξιά) και, αφού επιλέξουμε όσες θέλουμε, πατούμε το πλήκτρο “Ανάκτηση” (κάτω δεξιά).

ired-recover-photos-04

Επιστρέφουμε στο κανονικό άλμπουμ των φωτογραφιών και θα δούμε ότι η φωτογραφία (ή οι φωτογραφίες ή τα βίντεο) βρίσκονται πια εκεί και προλάβαμε και τις σώσαμε  (εδώ ξεφυσάμε με ανακούφιση).

Συνοψίζοντας…

Όπως είπαμε, για να ανακτήσουμε διαγραμμένες φωτογραφίες ή βίντεο, πρέπει να ισχύει η εξής ικανή και αναγκαία συνθήκη (όπως λέγαμε στα μαθηματικά): συσκευή  iPhone, iPad ή iPod Touch που έχει εγκατεστημένο το iOS 8 ή νεότερο.

Αυτό δυστυχώς αποκλείει τις συσκευές εκείνες που δε μπορούν να αναβαθμιστούν σε iOS 8. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο μόνος τρόπος είναι μέσω Εφεδρικού Αντιγράφου στο iTunes ή στο iCloud. Αυτή η επιλογή υπάρχει βέβαια και για τους έχοντες νεότερη έκδοση του iOS, αλλά η διαδικασία που μόλις δείξαμε είναι κατά πολύ ευκολότερη.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status