Top 5 Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

Top 5 Χριστουγεννιάτικες Ταινίες
ired.gr

Ήρθε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και τώρα όλοι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε μερικές ώρες ξεκούρασης. Τι πιο απολαυστικό, από το να καθίσετε αναπαυτικά στο σαλόνι σας και να δείτε ταινίες στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε ταινίες και να τις αναπαράγεται στην τηλεόραση σας. Ειδικά το Apple TV, μπορεί να σας διευκολύνει στην αγορά ταινιών, ή στην μεταφορά τους, από τον Mac OS X υπολογιστή σας στην τηλεόραση.

Σας παρουσιάζουμε και σας προτείνουμε να δείτε τις παρακάτω ταινίες, που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν έστω και μία φορά, την περίοδο των Χριστουγέννων.

5. Elf - 2003 - Will Ferrel

Η ταινία Elf είναι μία Χριστουγεννιάτικη κωμωδία, με τον Will Ferrel να υποδύεται έναν νεαρό, που λανθασμένα πίστευε πως είναι ξωτικό. Τελικά αποφασίζει να φύγει από τον Βόρειο Πόλο και να επισκεφτεί τον πραγματικό του πατέρα, στην Νέα Υόρκη. Εκεί θα αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες, λόγω της κυνικής συμπεριφοράς των Νεοϋορκέζων, αλλά τελικά θα καταφέρει να τους εκπλήξει όλους, με τον χαρούμενο και αθώο χαρακτήρα του!

4. Gremlins - 1984

Ένας νεαρός λαμβάνει ως Χριστουγεννιάτικο δώρο ένα περίεργο κατοικίδιο, εν ονόματι Mogwai. Παραβαίνει όμως μερικούς βασικούς κανόνες και το Mogwai παράγει πολλούς μικρούς, καταστροφικούς και τρομακτικούς κλώνους, τα Gremlins. Η ταινία αυτή έχει δημιουργηθεί σε μία περίοδο, όπου ο συνδυασμός τρόμου και κωμωδίας ήταν συχνό φαινόμενο.

3. Christmas Vacation - 1989

Ίσως η καλύτερη οικογενειακή φαρσοκωμωδία στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Clark προσπαθεί να οργανώσει τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες διακοπές για την οικογένεια του, όμως δέχεται πολλές αναπάντεχες εκπλήξεις. Το αποτέλεσμα είναι αλλεπάλληλες ξεκαρδιστικές και ξεχωριστές κωμικές σκηνές!

2. Scrooged - 1988 - Bill Murray

Ένας κυνικός τηλεοπτικός παραγωγός, έχει δημιουργήσει χάος στην εργασία αλλά και την προσωπική του ζωή. Τον επισκέπτονται τρία πνεύματα, τα οποία θα τον κάνουν να αναθεωρήσει τις ιδέες του και την συμπεριφορά του. Πέραν από τις κωμικές σκηνές, η ταινία αυτή διατηρεί το ηθικό δίδαγμα του κλασσικού μυθιστορήματος του Charles Dickens "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" (A Christmas Carol).

1. Die Hard - 1988 - Bruce Willis

Το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν διακόπτεται αναπάντεχα από μια τρομοκρατική ομάδα, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο το κτήριο και κρατάει ομήρους όλους τους παρευρισκόμενους. Δεν έχουν υπολογίσει όμως την παρουσία του "πολύ σκληρού για να πεθάνει¨, John Mc Cain. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες δράσης όλων των εποχών. Καθιέρωσε τον Bruce Willis ως αστέρα της μεγάλης οθόνης και γέννησε πολλά sequel.

Bonus!

Υπάρχουν πολλές ταινίες που θα μπορούσαν να πάρουν θέση σε αυτήν την λίστα, αλλά χάριν συντομίας η λίστα έχει μόνο τις 5 κορυφαίες για εμάς ταινίες. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφέρουμε τις δύο ακόλουθες Bonus ταινίες. Και οι δύο είναι αδιαμφισβήτητα "άξιες αναφοράς". Η πρώτη για την μεγάλη της επιτυχία και η δεύτερη για το πραγματικά περίεργο casting και το διαφορετικό σενάριο!

Home Alone - 1990

Τα τελευταία 20 χρόνια, είναι η πιο δημοφιλής ταινία στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Γεμάτη με Slapstick κωμωδία και αρκετή βία, λογικό είναι να αναρωτιέται κανείς, γιατί οι παιδικές ταινίες δεν είναι πια τόσο διασκεδαστικές!

Jingle All The Way - 1996

Ο Arnold Schwarzenegger, παίζει τον ρόλο του εργασιομανή οικογενειάρχη που δεν έχει χρόνο για την οικογένεια του. Την ημέρα των Χριστουγέννων προσπαθεί να βρει και να αγοράσει το δημοφιλές και εξαντλημένο δώρο, που επιθυμεί ο 9χρονος γιος του. Η ταινία σύντομα ξεφεύγει από τα πλαίσια του ρεαλισμού. Οι "over the top" σκηνές μάχης και η αμφιλεγόμενη υποκριτική ικανότητα του αγαπημένου μας Arnold, κάνουν αυτήν την ταινία μία από τις πιο ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες παραγωγές.

από jericho

Δείτε περισσότερα: