Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών

Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών
ired.gr

Με το iOS και το Android να τιτλοποιούνται ως τα δύο πιο πολυχρησιμοποιούμενα λειτουργικά συστήματα, τα επόμενα χρόνια σημειώστε, πως θα δούμε τους προγραμματιστές να επενδύουν τον χρόνο τους, στην προσπάθεια δημιουργίας εφαρμογών συμβατών με αυτά.

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για την ανάπτυξη μίας εφαρμογής,  αλλά ο ποιος σημαντικός παράγων που οφείλει κάθε προγραμματιστής να εξετάσει, είναι το κοινό που πρόκειται να απευθυνθεί. Καλό λοιπόν θα ήταν να γνωρίζει ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών λειτουργικών συστημάτων iOS και Android.

Οι χρήστες iOS είναι ελαφρώς νεότεροι από τους χρήστες Android

ired-teen

Η πρώτη διαφορά μεταξύ των χρηστών iOS και Android είναι πως οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS είναι ελαφρώς μικρότεροι σε ηλικία κατά μέσο όρο από τους χρήστες Android. 

Σύμφωνα με έρευνα διαπιστώθηκε πως πάνω από το 18% των ιδιοκτητών iPhone ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Εάν δούμε την ίδια ηλικιακή ομάδα στους χρήστες Android θα διαπιστώσουμε πως το ποσοστό αυτό πέφτει στο 16%. (στατιστικά σημαντική διαφορά).

Οι χρήστες iOS είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με το m-commerce (mobile αγορές)

Η εμφάνιση του m-commerce έχει θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό γεγονός του κόσμου των smartphones, και η συσκευή iPhone είναι το μέσον για την εξάπλωση της νέας αυτής τάσης. 

Σε αντίθεση με τους χρήστες Android συσκευών, η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών iPhone, έχουν ήδη προχωρήσει σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από τις συσκευές τους. 

Η τάση αυτή είναι ένα κίνητρο για τους προγραμματιστές εφαρμογών να αναζητήσουν νέες ιδέες για την εκμετάλλευση της κινητής αυτής τάσης.   

Μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη έχουν οι χρήστες iOS συσκευών

Παρά το γεγονός πως η Google έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει στο λειτουργικό της και να προσφέρει στους χρήστες της, κάθε καινοτόμο χαρακτηριστικό, εν τούτοις οι προγραμματιστές στοχεύουν σε διαφορετικό κοινό για το σχεδιασμό μιας εφαρμογής για smartphone συσκευές. 

Σε αντίθεση με τους χρήστες Αndroid συσκευών, οι χρήστες iOS είναι πιο πιστοί στο λειτουργικό τους σύστημα και διαθέτουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Οι χρήστες iOS, προτιμούν να διατηρούν τη συσκευή τους σε εργοστασιακή μορφή, ενώ οι χρήστες Android αρέσκονται να αλλάζουν και να παραμετροποιούν τη συσκευή τους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. 

Η χρήση του διαδικτύου είναι μεγαλύτερη από χρήστες Android συσκευών

ired-samsung

Έχει γίνει λόγος από μετανάλυση παγκόσμιων ερευνών πως η χρήση του διαδικτύου από Android συσκευές φθάνει το 44,62% ενώ οι χρήστες των iOS συσκευών δεν ξεπερνούν το 44,19% (στατιστικά σημαντική διαφορά). Εκτός αυτού, οι κάτοχοι Android συσκευών φαίνεται πως ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στη συνολική χρήση της συσκευής τους από τους χρήστες iPhone. 

Διαφορετικό περιεχόμενο ενδιαφέρει τους χρήστες των iOS συσκευών

Οι χρήστες iPhone ασχολούνται περισσότερο με το περιεχόμενο της συσκευής τους κατά μέσο όρο, οι χρήστες Android συσκευών προτιμούν να επισκέπτονται φυσικά καταστήματα παρά των ηλεκτρονικών. 

Η βάση χρηστών Android συσκευών αποτελείται από χρήστες που αφιερώνουν χρόνο επισκεπτόμενοι σελίδες ενημέρωσης. Έτσι οι developers της συγκεκριμένης πλατφόρμας λειτουργικού συστήματος θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη τέτοιου είδους εφαρμογών. 

Οι πιστοί χρήστες ποικίλλουν από λειτουργικό, σε λειτουργικό σύστημα 

Όταν πρόκειται να εξετάσουμε κατά πόσο κάποιοι είναι πιστοί ως προς την επιλογή των συσκευών τους, το αποτέλεσμα είναι, χρήστες iPhone συσκευών, με σχεδόν ένα 62% των χρηστών να είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη συσκευή τους. 

Το ποσοστό αυτό σε κατόχους Android συσκευών για την ικανοποίησή τους, πέφτει στο 48%. Υποστηρίζεται πως η στενή σχέση λειτουργικού και hardware στις συσκευές της Apple, προσφέρουν πλεονέκτημα το οποίο οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό πιστών χρηστών. Το iPhone με μία από της καλύτερες εκστρατείες marketing έχει επιτύχει και εδραιώσει την Apple παγκοσμίως. 

Η αυστηρή πολιτική ανάπτυξης εφαρμογών, παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα των εφαρμογών

ired-app-store

Σε αντίθεση με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το iOS, έχει θέσει αυστηρή πολιτική για την ανάπτυξη εφαρμογών.  Αυτό δεν σημαίνει πως η Apple απορρίπτει ή εγκρίνει εφαρμογές κατά βούληση, σίγουρο όμως ελλοχεύει μεγαλύτερο ρίσκο από τον προγραμματιστή, στην επένδυση χρόνου και χρήματος για την ανάρτηση μιας εφαρμογής στο App Store. 

Όλες οι εφαρμογές οι οποίες απορρίπτονται από το App Store, καταδικάζουν τους developers σε άνευ ουσίας σπατάλη του χρόνου και της χρηματοδότησης στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής.

Συμπερασματικά

Πλέον θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τα βασικά σημεία διαφοράς μεταξύ Android και iOS χρηστών, από την άποψη του στοχευμένου κοινού. 

Εάν ανήκετε στους προγραμματιστές, μπορείτε να λάβετε μέτρα τα οποία θα σας επιτρέψουν να καταλήξετε σε εκπληκτικές εφαρμογές για τα δύο λειτουργικά συστήματα. Αξιοποιήστε στο έπακρον τη γνώση αυτή και επωφεληθείτε. 

Επικελφαλής της έρευνα ήταν ο Lucie Kruger, επιφανής συντάκτης και σύμβουλος περιεχομένου πληροφορικής της Mobiers Ltd, η οποία προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών για το λειτουργικό Android. 

Έχει προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες όπως το λειτουργικό iOS, Android και ανάπτυξης εφαρμογών. 

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: