Sony: Μετά την διαρροή πληροφοριών βασίζεται στα iPhone, iPad και Mac

Sony: Μετά την διαρροή πληροφοριών βασίζεται στα iPhone, iPad και Mac
ired.gr

Πολύ πρόσφατα η Sony Pictures έπεσε θύμα hacking και οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση σε ταινίες, σενάρια ακυκλοφόρητων ταινιών και σε εμπιστευτικές πληροφορίες / projects.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετές από τις πολύ πρόσφατες ταινίες της εταιρείας κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ενώ κάποιες από αυτές δεν έχουν ακόμα προβληθεί στους κινηματογράφους! Για την επίθεση κατηγορείται η Βόρειος Κορέα, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Η οποία έχει “προσβληθεί” από την κωμική ταινία “Interview”, με τους Seth Rogen και James Franco. Πλέον η επίθεση έχει γίνει θέμα συζήτησης παγκοσμίως, με δηλώσεις ακόμη και από τον Barack Obama, για τιμωρία της Βόρειας Κορέας. 

Από τεχνικής πλευράς τώρα..όλοι οι υπολογιστές της εταιρείας επηρεάστηκαν από την διαρροή.

Εκτός…. από τους Mac! Οι hackers δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα που υπήρχαν στους υπολογιστές της Apple.

 ired-sony-apple-01

Ο Kim Jong Un, “ανώτατος ηγέτης” της Βόρειας Κορέας, εργάζεται μπροστά σε ένα iMac

Μετά το γεγονός και μέχρι να βρεθεί αξιόπιστη λύση οι εργασίες στα γραφεία της Sony Pictures γίνονται όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της εταιρείας “σε περιβάλλον βγαλμένο από το 1992”, δηλαδή αντί των mail προτιμώνται οι δια ζώσης επικοινωνίες, αντί των ηλεκτρονικών σημειώσεων τα τετράδια έχουν πάρει φωτιά και άλλα τέτοια “όμορφα”.

Άλλος ένας λόγος είναι και οι καταστροφές που προκάλεσαν οι hackers στα τερματικά της εταιρείας, τα οποία δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν αξιόπιστα κανένα task.

Όμως, εκτός του ότι δεν διέρρευσαν δεδομένα από τους υπολογιστές Mac, οι κάτοχοί τους εμφανίζονται στα meetings κανονικά με τα Macbook και τα iPad τους τα οποία συνεχίζουν και λειτουργούν κανονικά, όπως και πριν.

ired-sony-apple-02

Φωτογραφία των γραφείων της Sony

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως αυτή τη στιγμή στην Sony Pictures βασίζουν την παραγωγικότητά τους στα Mac και στα iPads, τουλάχιστον έως ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των PC’s που έπεσαν θύματα hacking.

Σχόλιο Συντάκτη:

Έρευνες δείχνουν πως το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα στον πλανήτη (μετά τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα) θεωρείται το “Data Security” και με το πρόσφατο “παράδειγμα” της Sony Pictures και της διαρροής μεγάλου όγκου πληροφοριών από τα συστήματά της, αντιλαμβανόμαστε το γιατί.

Για πολλούς οι Mac δεν είναι ασφαλέστεροι και θεωρούν πως απλά δεν έχουν “τραβήξει” την προσοχή των hackers. Πλέον όμως η διάδοση των υπολογιστών της εταιρείας είναι μεγάλη, οι hackers “ασχολούνται” και τα Mac εξακολουθούν να είναι τα ασφαλέστερα υπολογιστικά συστήματα (μαζί με τις Linux υλοποιήσεις).

Ίσως (και) αυτή η ιστορία να αποτελέσει εφαλτήριο για την Apple για την αύξηση της διείσδυσής της στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Κάτι που έχει επιτύχει με το iOS, αλλά ακόμα υστερεί με την desktop έκδοση του λειτουργικού της (OS X).

Διαβάστε περισσότερα Τεχνολογικά Νέα:

ired Blog

από Kostthem και jericho

Δείτε περισσότερα: