Συγκοινωνίες Αθηνών: Κυκλοφόρησε η εφαρμογή TfA Tickets

Συγκοινωνίες Αθηνών: Κυκλοφόρησε η εφαρμογή TfA Tickets
ired.gr

Πέρασαν λίγοι μήνες από την πρώτη ανακοίνωση από τις Συγκοινωνίες Αθηνών για την διάθεση της εφαρμογής αγοράς και διαχείρισης εισιτηρίων και το Tfa Tickets app είναι εδώ.

Δείτε την εφαρμογή και τις δυνατότητές της.

Η Εφαρμογή

Ανοίγοντας την εφαρμογή μεταφερόμαστε στο κεντρικό μενού της το οποίο είναι πολύ απλό και κατανοητό. Οι πιθανές επιλογές μας είναι τέσσερις:

  • Τα εισιτήριά μου (εδώ μπορούμε να διαχειριστούμε τα αγορασμένα εισιτήριά μας)
  • Αγορά εισιτηρίων (εδώ μπορούμε να αγοράσουμε εισιτήρια)
  • Ο λογαριασμός μου (διαχείριση του λογαριασμού μας)
  • Βοήθεια (όροι και προϋποθέσεις, συχνές ερωτήσεις, πληροφορίες εγγραφής)

ired-iphone-tfa-tickets-01-th

Αγορά εισιτηρίου

Επιλέγοντας “Αγορά εισιτηρίων” εμφανίζεται μια λίστα με τα διαθέσιμα προς αγορά εισιτήρια. Σε αυτό το (πρώτο) στάδιο της εφαρμογής είναι διαθέσιμα εισιτήρια αξίας ίσης ή μικρότερης των 5 ημερών. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα για αγορά μηνιαίας κάρτας, κάτι που είμαστε σίγουροι πως θα προστεθεί στο μέλλον.

ired-iphone-tfa-tickets-02-th

Όταν επιλέξουμε το εισιτήριο που μας ενδιαφέρει, εμφανίζονται πληροφορίες σχετικές με την διάρκεια της διαδρομής που μας καλύπτει αλλά και τις γραμμές στις οποίες αντιστοιχεί. Αμέσως μετά καλούμαστε να επιλέξουμε τον αριθμό των εισιτηρίων που θέλουμε να αγοράσουμε.

Από την στιγμή της ηλεκτρονικής αγοράς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός έξι μηνών και η “ημερομηνία λήξης” τους αναγράφεται πάνω σε αυτά

Αμέσως μετά εισάγουμε τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής μας κάρτας και επιλέγουμε αν θέλουμε αυτά να αποθηκευτούν (μαζί με το mail μας) έτσι ώστε σε μελλοντικές αγορές μας να εισάγουμε μόνο τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της κάρτας.

Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται το Paypal σαν τρόπος πληρωμής

Χρήση - Ενεργοποίηση

Όταν θα χρειαστεί να κάνουμε χρήση ενός αγορασμένου εισιτηρίου, από το κεντρικό μενού πηγαίνουμε στην επιλογή “Τα εισιτήριά μου”, το επιλέγουμε και πατάμε ¨Ενεργοποιήστε το εισιτήριο”.

ired-iphone-tfa-tickets-03-th

Το εισιτήριο θεωρείται έγκυρο δύο λεπτά μετά την ενεργοποίησή του και δεν χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε περίπτωση που για παράδειγμα εισερχόμαστε σε λεωφορείο και επιλέξαμε την ενεργοποίηση όταν το είδαμε να έρχεται (και δεν έχουν περάσει τα δύο λεπτά), θα πρέπει να εισέλθουμε από την μπροστινή πόρτα και να δείξουμε το εισιτήριό μας στον οδηγό. 

Μην σας προκαλέσει απορία αν ο οδηγός σας ρωτήσει “τι είναι αυτό το μαραφέτι;”, τουλάχιστον μέχρι να περάσει λίγος καιρός ακόμα και να εξοικειωθεί το προσωπικό!

Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να δείξουμε το ηλεκτρονικό μας εισιτήριο στον ελεγκτή.

Επίσης, σε περίπτωση μαζικής ενεργοποίησης εισιτηρίων, θα πρέπει οι συνταξιδιώτες μας να ταξιδεύουν μαζί μας.

Επίλογος

Είναι μια καλή αρχή. Η εφαρμογή λειτουργεί καλά. Αναμένουμε την υποστήριξη του Paypal αλλά και την δυνατότητα αγοράς μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Σε κάθε περίπτωση, ενθαρρύνουμε την χρήση της τεχνολογίας για την απλούστευση της ζωής μας και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store.

Διαβάστε περισσότερα Τεχνολογικά Νέα:

ired Blog

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: