Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύρεση iPhone: Απλές Οδηγίες χρήσης και διαμόρφωσης

Εύρεση iPhone: Απλές Οδηγίες χρήσης και διαμόρφωσης
ired.gr

H λειτουργία Find my iPhone (Εύρεση iPhone), σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη συσκευή σας από απόσταση, στη περίπτωση που χαθεί, (υποστηρίζει συσκευές iPhone, iPad, iPod touch και Mac) , σχεδόν από οπουδήποτε, εφ' όσον η εν λόγω συσκευή σας παραμένη συνδεδεμένη ή συνδεθεί κάποια στιγμή στο διαδίκτυο. 

Εκτός του ό,τι μπορείτε να εντοπίσετε τη χαμένη συσκευή σας, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πλήρη διαγραφή όλων των προσωπικών σας δεδομένων εξ αποστάσεως, αποκλείοντας την περίπτωση να πέσουν τα δεδομένα σας σε λάθος χέρια.

Εάν σας έχει προκαλέσει σύγχυση η διαδικασία ενεργοποίησης της λειτουργίας, στις επόμενες γραμμές, θα σας καθοδηγήσουμε για το πως να την ενεργοποιήσετε σε όλες τις συσκευές σας, καθώς και τον τρόπο να τις δείτε μέσω διαδικτύου ή μέσω της ομώνυμης εφαρμογής Find my iPhone (Εύρεση iPhone).

Ενεργοποίηση της λειτουργίας Εύρεση iPhone

H διαδικασία είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση iPhone, ακολουθώντας τη διαδρομή.

Ρυθμίσεις > iCloud > Εύρεση iPhone > θέστε την εναλλαγή Εύρεση iPhone στη θέση ON.

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-01-th

Ενεργοποίηση της λειτουργίας Εύρεση iPhone σε υπολογιστή Mac

Εάν έχετε υπολογιστή Mac και θέλετε να τον εντάξετε στη λειτουργία Εύρεσης ακολουθήστε τη διαδρομή.

Εικονίδιο Apple >Προτιμήσεις συστήματος >iCloud > διαλέξτε την επιλογή Εύρεση Mac μου.

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-02

Χρησιμοποιήστε την Εύρεση iPhone

Για να κάνετε χρήση της λειτουργίας Εύρεση iPhone και να εντοπίσετε τη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή  σας (iPhone, iPad, iPod touch, Mac), χρειάζεστε έναν υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα iCloud.com. Είναι πολύ εύκολο ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή:

  • Ανοίξτε έναν περιηγητή (browser) και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση www.iCloud.com.

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-03-a

  • Εισάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας στο iCloud κι επιλέξτε είσοδο.

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-03-b

  • Ανοίξτε τη web εφαρμογή Find my iPhone από την κύρια σελίδα.
  • Πατήστε Εύρεση iPhone στο κέντρο του πάνω μέρος της σελίδας.

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-03-c

  • Επιλέξτε το όνομα της συσκευής που θέλετε να εντοπίσετε.
  • Μπορείτε να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε (zoom in - zoom out) το χάρτη ώστε να πλησιάσετε πιο κοντά ή να να επιλέξετε μία από τις λειτουργίες στην επάνω δεξιά γωνία. 

Ας δούμε τι μπορεί να κάνει κάθε μία από αυτές τις λειτουργίες:

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-01-th

Αναπαραγωγή Ήχου

Προκαλεί τη συσκευή σας να εκπέμψει ένα ηχητικό σήμα, ακόμη κι αν έχετε τη συσκευή σε δόνηση ή εντελώς σιωπηλό. Η επιλογή αυτή είναι χρήσιμη στην περίπτωση που χάσετε τη συσκευή σας εντός σπιτιού ή γύρω από αυτό.

Λειτουργία Απώλειας

Κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας θα σας ζητηθεί να εισάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος θα εμφανιστεί στην οθόνη της χαμένης συσκευής σας. Εάν κάποιος βρει τη συσκευή σας έχει την επιλογή να σας καλέσει από αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα ένα ηχητικός τόνος θα προσπαθήσει να επιστήσει την προσοχή στη συσκευή. (Θα επανέλθουμε αναλυτικά).

Σβήσιμο iPhone

Σε περίπτωση που εξαντλήσετε κάθε πιθανή ελπίδα να βρεθεί η συσκευή σας ή ανησυχείτε εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας, μπορείτε να κάνετε πλήρη διαγραφή της συσκευής, από απόσταση, προκειμένου να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η λειτουργία αυτή θα διαγράψει και το στίγμα της συσκευής.

Ενεργοποίηση Εύρεσης iPhone από την ομώνυμη εφαρμογή

Μπορείτε να εντοπίσετε τη χαμένη συσκευή σας και με μία άλλη iOS συσκευή, κάνοντας χρήση της mobile εφαρμογής Εύρεση iPhone. Ακολουθείτε περίπου την ίδια διαδικασία:

  • Κατεβάζετε την εφαρμογή από το App Store, σε συσκευή iPhone, iPad ή iPod touch.
  • Εισάγετε Apple ID και κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο iCloud.
  • Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να παρακολουθήσετε από τη λίστα
  • Κάνετε zoom in ή zoom out στο χάρτη για να μεγεθύνετε την περιοχή, όπως στις φωτογραφίες ή επιλέξτε μία από τις λειτουργίες Αναπαραγωγή Ήχου, Λειτουργία Απώλειας και Σβήσιμο iPhone (Δείτε παραπάνω).

ired-iphone-Εύρεση-iPhone-01-th

Εάν πιστεύετε πως η συσκευή σας έχει κλαπεί και μέσω της υπηρεσίας την έχετε εντοπίσει, τότε πηγαίνετε στο αστυνομικό τμήμα. Είναι οι μόνοι εκπαιδευμένοι να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις. 

Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τον κλέφτη μόνοι σας ή με έναν φίλο σας. Η ζωή σας είναι πιο σημαντική από μια συσκευή να το θυμάστε. 

Θα επανέλθουμε για να αναλύσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η λειτουργία Εύρεση iPhone. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι σαφές ή χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Διαβάστε περισσότερα νέα και ενδιαφέροντα άρθρα:

ired Blog

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status