Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή πλεύσης της Apple - Επιτρέπει πάλι την αποστολή αρχείων στο iCloud

Αλλαγή πλεύσης της Apple - Επιτρέπει πάλι την αποστολή αρχείων στο iCloud
ired.gr

Το iCloud Drive έκανε την εμφάνισή του με το iOS 8 και το OS X Yosemite και δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον αποθηκευτικό τους χώρο στο “σύννεφο” όπως οι ίδιοι επιθυμούν είτε με την δημιουργία φακέλων είτε με την αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου εγγράφου / αρχείου.

Όμως, όπως σας είχαμε αναφέρει από την παρουσίαση της εφαρμογής Documents, η Apple θέτει κάποιους περιορισμούς στο iCloud, όταν η πρόσβασή μας γίνεται μέσω κάποιας iOS συσκευής.

Η φιλοσοφία είναι πως οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία που δημιουργεί ή επεξεργάζεται η ίδια αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση από εφαρμογή διαχείρισης αρχείων (file manager) με την δυνατότητα αποθήκευσης. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει μέσω πρόσβασης από Web, PC & Mac.

Η εφαρμογή Transmit

ired-transmit

Το Transmit App (8,99€) μεταξύ άλλων έχει την δυνατότητα να “στέλνει” αρχεία στις cloud υπηρεσίες που είμαστε εγγεγραμμένοι, μεταξύ αυτών και στο iCloud. Πριν λίγες ημέρες, οι developers της εταιρείας, έλαβαν ειδοποίηση από την Apple να αφαιρέσουν την συγκεκριμένη λειτουργία / δυνατότητα, όπως και έκαναν.

Αλλαγή στάσης από την Apple

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα και μετά από την έντονη δυσαρέσκεια από την Panic (υπεύθυνη για την εφαρμογή Transmit) και από μερίδα χρηστών, η Apple “αναδιπλώθηκε” και ειδοποίησε τους δημιουργούς πως μπορούν να επαναφέρουν την συγκεκριμένη λειτουργία στην εφαρμογή τους. Ήδη, η έκδοση που υπάρχει στο App Store έχει ενημερωθεί και η λειτουργία “send” είναι διαθέσιμη για όλες τις διαθέσιμες cloud υπηρεσίες.

Ένα ακόμα βήμα για πλήρες (cloud) File Management στο iOS

Με την κίνηση αυτή η Apple ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη υλοποίηση του iCloud Drive στις iOS συσκευές έστω μέσω εφαρμογών τρίτων σε αυτή τη φάση. Πλέον η υλοποίηση του “Document Peaker” δεν είναι η μοναδική διαθέσιμη για τους χρήστες. Γίνεται άμεσα αντιληπτό πως τις τελευταίες εξελίξεις θα τις “εκμεταλλευτούν” και οι υπόλοιπες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων μέσω ενημερώσεων των εφαρμογών τους.

Επίλογος

Η Apple του Tim Cook δείχνει να ακούει περισσότερο τις επιθυμίες των πελατών της. Κάποιοι αναπολούν τις ημέρες του Steve και κάποιοι υποστηρίζουν πως με τον Tim η εταιρεία έχει πιο φιλικό προς τους χρήστες προφίλ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποστηρίζουμε τις αλλαγές που γίνονται προς όφελος των χρηστών και να μην διστάζουμε να εκφράζουμε τα παράπονά μας είτε στα φόρουμ είτε στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί πλέον αυτά “ακούγονται” από την Apple και σε πολλές περιπτώσεις - σαν και αυτή - οι διορθωτικές κινήσεις είναι άμεσες.

Διαβάστε περισσότερα νέα και ενδιαφέροντα άρθρα:

ired Blog

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status