Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρησιμοποιήστε το Mail Drop για να στείλετε μεγάλα αρχεία

Χρησιμοποιήστε το Mail Drop για να στείλετε μεγάλα αρχεία
ired.gr

Όλοι οι mail servers έχουν ένα όριο μεγέθους για τα αρχεία που μας επιτρέπουν να αποστείλουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνήθως αυτό είναι γύρω στα 20 ΜΒ.

Αν προσπαθήσουμε να στείλουμε ένα αρχείο μεγαλύτερο από το όριο αυτό, το mail θα μας το απορρίψει και δε θα το στείλει ειδοποιώντας μας ταυτόχρονα ότι ξεπεράσαμε το επιτρεπτό μέγεθος.

Προσφάτως, η Apple έχει φτιάξει μια λειτουργία που παρέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Η λειτουργία αυτή λέγεται Mail Drop.

Τι είναι το Mail Drop;

Ουσιαστικά το Mail Drop είναι μια λειτουργία ενσωματωμένη στο Apple Mail, που θα αναγνωρίσει αυτόματα ότι θέλουμε να στείλουμε αρχεία μεγαλύτερα από το όριο που υποστηρίζει ο mail server μας και αυτομάτως θ’ ανοίξει ένα παράθυρο που θα μας ρωτάει αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Mail Drop για τον παρόντα λογαριασμό.

Εφόσον εμείς θα το επιτρέψουμε, τότε το συνημμένο αρχείο θα “ανέβει” στον iCloud server και ο παραλήπτης θα λάβει ένα μήνυμα με ένα σύνδεσμο που θα του επιτρέπει να “κατεβάσει” το συνημμένο αρχείο που του στείλαμε. Ίσως φαίνεται μπερδεμένο αλλά είναι πολύ απλό.

Η λειτουργία βήμα-βήμα…

Όπως είπαμε η λειτουργία είναι απλή. Πάμε να τη δούμε λοιπόν.

1 Από την εφαρμογή Apple Mail (Ταχυδρομείο) επιλέγουμε τη δημιουργία νέου μηνύματος ταχυδρομείου (Αρχείο > Νέο ΜήνυμαCmd+N ή το δεύτερο εικονίδιο από αριστερά πάνω στη μπάρα).

2 Επιλέγουμε να επισυνάψουμε ένα αρχείο (Αρχείο > Επισύναψη Αρχείων Shift+Cmd+A ή πατάμε το πλήκτρο του συνδετήρα στη μπάρα εργαλείων). Παρατηρείστε ότι στο παράδειγμά μας το αρχείο υπερβαίνει το όριο των 20ΜΒ (33ΜΒ).

mail-drop-mac-ired-01

3 Επιλέγουμε να αποστείλουμε το μήνυμά μας (Μήνυμα > Αποστολή … Shift+Cmd+D ή πατάμε το πρώτο εικονίδο (σαΐτα) στη μπάρα εργαλείων). Μόλις το κάνουμε, θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα μας ρωτάει αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία Mail Drop για το συγκεκριμένο λογαριασμό.

mail-drop-mac-ired-02

Πατάμε το πλήκτρο “Χρήση Mail Drop” και, αν θέλουμε τσεκάρουμε το κουτάκι που λέει “Να μη γίνει ξανά ερώτηση για αυτόν το λογαριασμό”.

4 Περιμένουμε μέχρι να “ανέβει” το αρχείο στον iCloud server και μόλις γίνει αυτό, το μήνυμά μας έχει αποσταλεί.

mail-drop-mac-ired-03

Το αρχείο μας θα μείνει στον iCloud server για 30 μέρες και μετά αυτομάτως θα σβηστεί. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι τα 5GB και καλό θα είναι να έχουμε υπόψη ότι τόσο μεγάλα αρχεία κάνουν πολύ χρόνο τόσο για να “ανέβουν”, όσο και για να “κατέβουν”.

Πώς το παραλαμβάνουμε…

Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο παραλήπτης θα λάβει ένα σύνδεσμο που θα του επιτρέπει να “κατεβάσει” το αρχείο, όπως γίνεται συνήθως με τα συνημμένα.

Ανοίγουμε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνοντας κλικ επάνω του.

Στο δεξί παράθυρο όπου φαίνεται το περιεχόμενο του μηνύματος, βλέπουμε το σύνδεσμο του συνημμένου αρχείου. Κάνουμε κλικ επάνω του για τον “κατεβάσουμε”.
Ίσως δείτε κι ένα μήνυμα που να σας ειδοποιεί ότι το συνημμένο θα είναι διαθέσιμο μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (30 μέρες μετά την ημερομηνία παραλαβής).

Η παραπάνω εικόνα όπου το μήνυμα φαίνεται σαν σύνηθες συνημμένο, είναι από την τελευταία έκδοση του Mac OS X (10.10.2 Yosemite). Σε προηγούμενες εκδόσεις του (ή σε παλαιότερη έκδοση του Apple Mail θα φαίνεται απλά σαν σύνδεσμος για να “κατέβει” το αρχείο.

Το “δια ταύτα”…

Το Mail Drop είναι μια πραγματικά σπουδαία προσθήκη σαν λειτουργία, αλλά καλό θα είναι ξέρουμε ότι λειτουργεί μόνο με το Apple Mail, οπότε, αν χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δε θα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με αυτό. Αντίθετα, η παραλαβή του συνημμένου, γίνεται από οποιοδήποτε πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στα υπόψιν είναι ότι, αν χρησιμοποιείτε για οποιοδήποτε λόγο τη λειτουργία αφαίρεσης συνημμένων (Μήνυμα > Αφαίρεση Συνημμένων) το αρχείο που έχει “κατέβει” θα αφαιρεθεί, αλλά ο σύνδεσμος δε θα αφαιρεθεί, μέχρι να διαγραφή κατά τη λήξη της ημερομηνίας που επιτρέπει ο iCloud server.

Δείτε περισσότερα στο Blog μας:

ired Blog

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status