Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Review: Ειδικά εφέ σε iPhone και iPad

Review: Ειδικά εφέ σε iPhone και iPad
ired.gr

Το Holywood στο iPhone σας

Όπως έχουμε ξαναπεί, το iPhone δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο υψηλής ποιότητας και χρηστικότητας. Είναι ένα ισχυρό μηχάνημα, που, στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο εργαλείο που δίνει απεριόριστες δυνατότητες δημιουργίας!

Πολλές φορές γίνονται συγκρίσεις μεταξύ smartphones διαφόρων εταιριών και παρατηρούμε ότι παρουσιάζεται μόνο η συσκευή σαν υλικό όπου και γίνονται οι διάφορες συγκρίσεις του τύπου “καλύτερη κάμερα”, “χειρότερος ήχος” κλπ. Και όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές που το συνοδεύουν, εκεί τηρείται “σιγή ιχθύος”.

Άραγε αν μας πουλάγανε μια Μαζεράτι αλλά μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο καύσιμο, ή ότι το υπάρχον καύσιμο θα την κάνει να πηγαίνει σαν τρίκυκλο θα την αγοράζαμε έναντι μιας Φεράρι (φερ’ ειπείν) που όμως θα είχε το κατάλληλο καύσιμο και θα μπορούσε να λειτουργεί σωστά; Μάλλον όχι.

Εδώ λοιπόν είναι αυτό που κάνει το iPhone να υπερτερεί έναντι όλων των άλλων συσκευών - όσο ποιοτικές κι αν είναι στο υλικό τους - που όμως δεν έχουν το κατάλληλο λειτουργικό για να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του υλικού αυτού.

 

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το iPhone σας. Βίντεο με εντυπωσιακά εφέ, με εύκολες στην χρήση εφαρμογές:

Posted by ired.gr on Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Φέρτε το Holywood στο iPhone…

ired-iphone-To-hollywood-sto-iphone-01-th

Η πρώτη - και κατά τη γνώμη μου η σπουδαιότερη - από τις εφαρμογές που θα παρουσιάσουμε λέγεται “FX GURU” και σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε εφέ που πραγματικά δε θα βάζατε ποτέ στο μυαλό σας ότι μπορείτε να φτιάξετε με ένα …τηλέφωνο όσο έξυπνο (smart) κι αν είναι.

Άλλες παρόμοιες είναι οι : Action Movie, Gun Movie FX, MovieFX Club, Movie FX, Movie VFX, Exploder Cam, Beast Movie.

Όλες αυτές λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, οπότε εξηγώντας μία θα καταλάβετε πώς λειτουργούν και οι υπόλοιπες (άλλωστε από μόνες τους μας καθοδηγούν βήμα-βήμα όταν τις ανοίγουμε). Οι διαφορές τους έγκεινται στα εφέ που η κάθε μία παράγει και στις τιμές αγοράς που στις περισσότερες είναι δωρεάν μαζί με μερικά εφέ και έπειτα ο καθένας μπορεί να τις αναβαθμίσει αγοράζοντας περισσότερα μέσω του συστήματος της “αγοράς εντός της εφαρμογής” (in app purchase).

Πώς λειτουργούν…

Αφού αγοράσουμε λοιπόν (αν χρειαστούν χρήματα) και εγκαταστήσουμε την εφαρμογή στη συσκευή μας (εν προκειμένω την “FX GURU”), πατάμε το εικονίδιό της για να ανοίξει.

Θα βρεθούμε στην παρακάτω οθόνη. (εικ.1)

ired-iphone-To-hollywood-sto-iphone-02

Όπως καταλαβαίνουμε το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πατήσουμε το πλήκτρο “start”.

ired-iphone-To-hollywood-sto-iphone-03

Αμέσως θα ακολουθήσει η οθόνη της εικόνας 2. Εδώ είναι τα διάφορα εφέ που μπορούμε να επιλέξουμε. Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από εφέ (επί του παρόντος 88 διαφορετικά εφέ), τα οποία συνεχώς εμπλουτίζονται σε πεντάδες που μπορούμε να προμηθευτούμε μέσω “αγοράς εντός της εφαρμογής” (in app purchase), στο εξευτελιστικό ποσόν των 3.59 ευρώ η πεντάδα!

Εφόσον επιλέξουμε το εφέ που θέλουμε, θα εμφανιστεί η επόμενη οθόνη (εικ.3).

ired-iphone-To-hollywood-sto-iphone-05

Αυτό που βλέπουμε είναι μια μάσκα του εφέ σαν περίγραμμα με κόκκινη γραμμή διαφανές, ώστε να μπορούμε από πίσω να δούμε το περιβάλλον που βιντεοσκοπούμε με την κάμερά μας.

Εννοείται ότι πιο πριν, η εφαρμογή θα ζητήσει την άδειά μας για να έχει πρόσβαση στην κάμερα του iPhone και βέβαια εμείς θα πρέπει να της το επιτρέψουμε. Σημαδεύουμε λοιπόν με την κάμερα το σημείο όπου θέλουμε να “πέσει” το εφέ κεντράροντας τη μάσκα του με την επιθυμητή περιοχή και πατάμε το κόκκινο πλήκτρο που βρίσκεται στη μέση της οθόνης στο κάτω μέρος και αρχίζει η εγγραφή.

Κρατάμε σταθερά τη συσκευή μας να σημαδεύει συνεχώς στο συγκεκριμένο σημείο που επιλέξαμε από πριν και περιμένουμε να συμπληρωθεί ο κόκκινος κύκλος που θα εμφανιστεί μέσα στο κόκκινο πλήκτρο μόλις πατήσουμε την έναρξη εγγραφής. Με τη συμπλήρωση του κόκκινου κύκλου, εμφανίζεται η πράσινη λέξη “finish” στη μέση του κουμπιού προκειμένου να το πατήσουμε πάλι για να σταματήσει η εγγραφή.

ired-iphone-To-hollywood-sto-iphone-06

Η επόμενη οθόνη που εμφανίζεται, μας δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγουμε το βίντεο με ένα τεράστιο πλήκτρο αναπαραγωγής στη μέση της οθόνης. Από κάτω εμφανίζονται τρία μικρότερα πλήκτρα που μας δίνουν τη δυνατότητα επαναλάβουμε την εγγραφή (σε περίπτωση που δεν ήταν επιτυχημένη όπως τη θέλαμε - New), να τη σβήσουμε (Delete) και να την επεξεργαστούμε (Edit). Τέλος ένα κόκκινο τετράγωνο πλήκτρο κάτω δεξιά με τον τίτλο “Share” μας δίνει τη δυνατότητα να σώσουμε το βίντεο στο άλμπουμ φωτογραφιών ή να το μοιραστούμε στα iMessage, Email, Facebook, Vimeo, iCloud. Αν αποφασίσουμε να το ανεβάσουμε στα Facebook, Vimeo θα μας ζητηθεί πρόσβαση στους αντίστοιχους λογαριασμούς πρώτα.

Αυτό που θέλω να αναφερθώ λίγο παραπάνω είναι το πλήκτρο Edit. Πατώντας το πλήκτρο αυτό, περνάμε στην οθόνη της εικόνας 4 όπου μας δίνονται επιπλέον δυνατότητες κι αυτές είναι:

  • Να επιλέξουμε την ποιότητα του εφέ όσον αφορά την πιστότητα της κίνησης και τη σύνδεση με το περιβάλλον-στόχο (συνήθως επιλέγουμε το μέγιστο - High).
  • Να επιλέξουμε φίλτρα για το βίντεο τα οποία θα του δώσουν μια άλλη πιο πιστευτή χροιά ανάλογα με το θέμα μας.
  • Να επιλέξουμε αν θα έχουμε ήχο περιβάλλοντος μαζί με τον ήχο του εφέ, μόνο τον ήχο του εφέ και αν ο ήχος θα είναι πιο ζωντανός και ενισχυμένος (boosted). Οι επιλογές αυτές γίνονται με τρία διαφορετικά στρογγυλά πλήκτρα (radio buttons).
  • Αφού αποφασίσουμε για όλα αυτά πατάμε το κόκκινο τετράγωνο ΟΚ κάτω δεξιά κι επιστρέφουμε στην προηγούμενη οθόνη για τον τελικό διαμοιρασμό (Share).

Αυτό ήταν. Το βίντεό μας είναι έτοιμο με ένα εφέ που όλοι θα μας ρωτούν πώς το κατορθώσαμε.

Δείτε ένα παράδειγμα που ετοιμάσαμε για εσάς:

 

Τελική ετυμηγορία…

Όπως είπαμε και στην αρχή και τα υπόλοιπα προγράμματα προσφέρουν αντίστοιχα και αξιόλογα εφέ και τα βίντεο που παράγονται είναι σε πολλές περιπτώσεις υψηλής ανάλυσης (HD). Μπορούμε μάλιστα να προχωρήσουμε περαιτέρω και να τα επεξεργαστούμε σε άλλα προγράμματα και, αφού μαζέψουμε κάμποσα που να είναι με κοινό θέμα, να φτιάξουμε μια μικρή ταινία στο GarageBand, για παράδειγμα σαν αληθινοί σκηνοθέτες. Στο τέλος αυτού του άρθρου έχω προσθέσει μια σκηνή όπου …ζόμπι εμφανίζονται σε ένα πάρκο και μου επιτίθενται.

Εμπρός λοιπόν τι περιμένετε; Δείξτε στον κόσμο τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status