Το iOS 8 είναι πλέον εγκατεστημένο στο 63% των ενεργών iOS συσκευών

Το iOS 8 είναι πλέον εγκατεστημένο στο 63% των ενεργών iOS συσκευών
ired.gr

Το iOS 8 είναι πλέον εγκατεστημένο στο 63% των ενεργών iOS συσκευών

Ποσοστά

Μετά από διαθεσιμότητα πέραν των δύο μηνών, η όγδοη έκδοση του iOS έχει πλέον εγκατασταθεί στο 63% των ενεργών συσκευών. Η έβδομη έκδοση είναι εγκατεστημένη στο 33% των συσκευών και το 4% αυτών “τρέχουν” προγενέστερες εκδόσεις.

Το ποσοστό των εγκαταστάσεων του iOS 8 είναι κατά 7% υψηλότερο σε σύγκριση με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν ένα μήνα και 11% υψηλότερο από αυτά του Οκτωβρίου.

ired-ios8-chart-th

πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Μεθοδολογία

Τα ποσοστά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ίδια την Apple προέρχονται από τις “επισκέψεις” των συσκευών στο App Store. Ίσως να μην απεικονίζουν επ’ακριβώς τα πραγματικά ποσοστά, είναι όμως ένας έγκυρος τρόπος για τον υπολογισμό τους με σχετική ακρίβεια.

Σύγκριση με το λανσάρισμα του iOS 7 - Εκτιμήσεις

Τρεις εβδομάδες μετά την αρχική κυκλοφορία του iOS 8, το 47% των χρηστών είχε προχωρήσει στην εγκατάστασή του. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό που είχε επιτύχει το iOS 7 κατά την αρχική του κυκλοφορία και εκτιμάται πως αυτό προήλθε από τα προβλήματα που είχαν προκύψει πριν ένα χρόνο με συσκευές όπως το iPhone 4 να εμφανίζουν αρκετά προβλήματα. Τότε, η έκδοση του iOS 7.1 η οποία και τα είχε επιλύσει σε μεγάλο βαθμό, είχε αργήσει χρονικά κατά πολύ.

Η Apple εργάζεται για την επόμενη έκδοση (8.2)

Μετά τις τελευταίες εκδόσεις του iOS, την 8.1.1 αλλά και με την πολύ πρόσφατη 8.1.2(Δείτε κυκλοφόρησε η έκδοση iOS 8.1.2), τα περισσότερα προβλήματα δείχνουν να έχουν αποκατασταθεί και η Apple ήδη εργάζεται για την επόμενη κυκλοφορία, την έκδοση 8.2, όπου έχει κυκλοφορήσει ήδη η δεύτερη δοκιμαστική (beta) έκδοση. Με την επερχόμενη αναβάθμιση αναμένεται μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση του Watch Kit, με την οποία οι προγραμματιστές θα μπορούν να δίνουν λειτουργικότητα στις εφαρμογές τους στο περιβάλλον του πολυαναμενόμενου Apple Watch (Διαβάστε: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Apple Watch).

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: