Οι τεράστιες πωλήσεις του iPhone 6 μας προετοιμάζουν για ένα εορταστικό τρίμηνο ρεκόρ

Οι τεράστιες πωλήσεις του iPhone 6 μας προετοιμάζουν για ένα εορταστικό τρίμηνο ρεκόρ
ired.gr

Αγγλία

ired-iphone-sales-q4-uk

Τα τελευταία δεδομένα που συνέλεξε η Kantar Worldpanel ComTech για το τρίμηνο Αυγούστου - Οκτωβρίου ’14 δείχνουν ότι η κυκλοφορία του iPhone 6 ανέβασε το μερίδιο της Apple στις πωλήσεις smartphones στην Αγγλία κατά 10,4%. Τώρα το μερίδιο του iOS είναι στο 39,5% - το υψηλότερο έως και σήμερα.

Ευρώπη

ired-iphone-sales-q4-eu

(Περιλαμβάνει δεδομένα από Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία)

Στην Ευρώπη, το Android συνεχίζει να προηγείται με μερίδιο 69,4% - δύο μονάδες κάτω από το προηγούμενο τρίμηνο. Το iOS βρέθηκε στο 20,7% ανεβάζοντας τα ποσοστά του κατά 5,7% χάρη στην κυκλοφορία του iPhone 6. Στην τρίτη θέση συναντάμε τα Windows (phone) με ποσοστό της αγοράς στο 8,7%.

Σχόλιο από την Kantar

Ο Dominic Sunnebo, strategic insight director της Kantar Worldpanel ComTech, σχολίασε: “Η Apple είδε τεράστια αύξηση στο μερίδιό της στην αγορά των mobile OS’s σε όλες τις μεγάλες αγορές με την κυκλοφορία του iPhone 6. Μεγάλη άνοδος παρατηρήθηκε στις κυριότερες Ευρωπαϊκές χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία. Η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού του iOS παρατηρήθηκε στην Αγγλία. Οι περισσότερες από αυτές τις πωλήσεις προήλθαν από ευχαριστημένους πελάτες της Apple. To 86% των πωλήσεων της Apple στην Αγγλία προήλθε από υπάρχοντες πελάτες οι οποίοι αναβάθμισαν τις συσκευές τους και ένα 5% από καταναλωτές που έκανε την μετάβαση από την Samsung.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά

Οι “early adopters”, δηλαδή οι χρήστες που απέκτησαν την συσκευή αμέσως μετά την κυκλοφορία της στην Αγγλία ήταν μεταξύ 16 και 24 ετών (34% επί των πωλήσεων) και κυρίως από το αντρικό φύλο (64%). Οι λόγοι που οδήγησαν τους χρήστες στην συγκεκριμένη αγορά ήταν κυρίως η 4G συνδεσιμότητα (51%), το μέγεθος της οθόνης (49%) και το design (45%). Κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί ένα νέο iPhone οι πωλήσεις στα καταστήματά της ανεβαίνουν κατακόρυφα και αυτή η χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Περίπου το 1/3 των πωλήσεων του iPhone 6 έγινε από τα καταστήματα της Apple (31%) στην Αγγλία. Οι αναλογίες πωλήσεων μεταξύ του μοντέλου των 4,7 και των 5,5 ιντσών ήταν 4 προς ένα, αντίστοιχα.

Σχόλιο συντάκτη: Κάτι που τα τελευταία προσωρινά στοιχεία δείχνει να έχει αλλάξει, προς όφελος του μεγαλύτερου μοντέλου, κυρίως λόγω της ελαφρώς καλύτερης διαθεσιμότητάς του.

Ηνωμένες Πολιτείες

ired-iphone-sales-q4-usa

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις της Apple ανέβηκαν κατά 0,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με το ποσοστό του iOS να “σκαρφαλώνει” στο 41,5%.

Κίνα

ired-iphone-sales-q4-ch

Στην Κίνα, το ποσοστό της Apple ανέβηκε κατά 0,2%, φθάνοντας το 15,7%. Οι συσκευές ήταν διαθέσιμες για το κοινό στις 17 Οκτωβρίου και η μεγάλη αύξηση στα ποσοστά του iOS αναμένεται να καταγραφεί στο επόμενο τρίμηνο.

Επίλογος - σχόλιο συντάκτη

Κάθε χρόνο, αμέσως μετά την κυκλοφορία των νέων iPhones, το μερίδιο αγοράς του iOS ανεβαίνει. Το 2014 δεν αποτέλεσε εξαίρεση, αλλά πιο καθαρή εικόνα θα έχουμε όταν τα στοιχεία του εορταστικού τριμήνου δοθούν στην δημοσιότητα. Τα έως τώρα δεδομένα είναι πολύ θετικά για την Apple, μένει να δούμε την πορεία των συσκευών της σε βάθος χρόνου.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: