Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IMDb app για iPad και iPhone

IMDb app για iPad και iPhone
ired.gr

IMDb - The Internet Movie Database - σε iPad και iPhone 

IMDb app για iPad και iPhone 1

Εισαγωγή

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το site του IMDB, της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων για ταινίες και σειρές. Ιδρύθηκε το 1990 όταν δεν υπήρχε ακόμα ο παγκόσμιος ιστός και η μεταφορά των πληροφοριών γινόταν μέσω mail.

To 1998 εξαγοράστηκε από την Amazon.

Η υπηρεσία παρέχει πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα και έχει μείνει στην συνείδηση των χρηστών ως σημείο αναφοράς.

Παραδοσιακά όμως, οι χρήστες του iOS δείχνουν να προτιμούν την πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες μέσα από τις σχετικές εφαρμογές έναντι της πρόσβασης μέσω browser.

Ας δούμε λοιπόν πως τα "καταφέρνει¨ η εφαρμογή IMDB για iOS!

Περιβάλλον χρήσης

Το menu της εφαρμογής είναι σχετικά απλό. Θα συναντήσετε το πεδίο αναζήτησης όπου μπορείτε να εισάγετε είτε την ονομασία της ταινίας / σειράς που αναζητάτε, είτε το όνομα του ηθοποιού, σκηνοθέτη, παραγωγού κοκ.

Φυσικά, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε και το σχετικό trailer.

 IMDb app για iPad και iPhone 2

Από τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορείτε να περιηγηθείτε στους ηθοποιούς και συντελεστές της ταινίας / σειράς αλλά και (επιλέγοντας έναν από τους συντελεστές) να βρείτε όλες τις υπόλοιπες δουλειές του ανά ιδιότητα (actor / actress / producer, director κλπ).

Είναι ένας καταπληκτικός και εύκολος τρόπος όταν βλέπετε μια ταινία και δεν θυμάστε που έχετε ξαναδεί έναν από τους ηθοποιούς, να δείτε την λίστα με όλες τις συμμετοχές του.

Επιλέγοντας το εικονίδιο του "menu" θα συναντήσετε αρκετές επιλογές, μεταξύ αυτών την πρόσβαση στις πιο "trending" παραγωγές, εξειδικευμένα μενού για ταινίες ή σειρές, πρόσβαση στις βαθμολογίες σας (απαιτείται δωρεάν εγγραφή), το ιστορικό της περιήγησής σας και πολλά άλλα.

IMDb app για iPad και iPhone 3

IMDB = Σημείο αναφοράς

Η υπηρεσία IMDB αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς στην συγκεκριμένη αγορά. Οι κριτικές των χρηστών είναι πάρα πολλές και οι περισσότεροι με το που θέλουν να πάρουν μια εικόνα για μια νέα παραγωγή ανατρέχουν εκεί.

Επίσης, είναι η υπηρεσία που ανατρέχουμε για να δούμε αν για την αγαπημένη μας τηλεοπτική εκπομπή θα υπάρξουν νέοι κύκλοι επεισοδίων αφού με το που υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις εταιρείες παραγωγής η βάση δεδομένων ενημερώνεται και για τις μελλοντικές ημερομηνίες προβολής, όταν αυτές είναι διαθέσιμες (στο section "episode guide").

IMDb app για iPad και iPhone 4

Συμπεράσματα για την εφαρμογή

Η εφαρμογή IMDB τα καταφέρνει πολύ καλά. Η περιήγηση είναι πιο απολαυστική μέσα από την εφαρμογή από ότι από τον browser και σας συνιστούμε να την κατεβάσετε. Αν είστε fan των ταινιών πραγματικά θα την απολαύσετε και θα αποτελέσει ένα ευχάριστο εργαλείο, για εσάς που θα ανατρέχετε πολύ συχνά σε αυτό.

Μοναδικό παράπονό μας η ποιότητα εικόνας στα trailers. Είναι καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.

Διαθεσιμότητα

Η εφαρμογή IMDB είναι διαθέσιμη δωρεάν για iPhone και για iPad μέσα από το App Store.

Για περισσότερες εφαρμογές πατήστε παρακάτω:

Εφαρμογές

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status