Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad

Δώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad
ired.gr

Εάν ανήκετε στους χρήστες που προτιμούν να ελέγχουν αυστηρά τις ειδοποιήσεις και τις κοινοποιήσεις οι οποίες ωθούνται στη iOS συσκευή τους, είναι πολύ πιθανό να ενοχλήστε από μία αυτόκλητη κοινοποίηση η οποία εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας ή στη λίστα γνωστοποιήσεων.

Πολλές εφαρμογές στέλνουν ειδοποιήσεις από προεπιλογή. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και εφαρμογές της Apple.

Εάν αυτές οι ειδοποιήσεις σας φαίνονται ενοχλητικές και δεν σας αρκεί η γρήγορη απομάκρυνσή τους - τραβώντας τες προς τα επάνω - το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε την δυνατότητα αποστολής κοινοποιήσεων από μία ή περισσότερες εφαρμογές, εντελώς.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος τρόπος για να περιορίσετε τις ενοχλήσεις, καθώς πολλές εφαρμογές αρέσκονται να στέλνουν ειδοποιήσεις στην οθόνη της συσκευής σας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Για να δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, μπορούμε να σας δείξουμε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις εισερχόμενες κοινοποιήσεις και προειδοποιήσεις όλων των τύπων εφαρμογών προερχόμενες από την εφαρμογή App Store, μια προεγκατεστημένη εφαρμογή σε όλες τις iOS συσκευές.

Για να λέμε την αλήθεια η εφαρμογή App Store, είναι σχετικά μία "ήσυχη" εφαρμογή και σπάνια ωθεί κοινοποιήσεις. Όμως υπάρχουν αρκετές "ανήσυχες" εφαρμογές, κυρίως τρίτων κατασκευαστών, από τις οποίες πραγματικά θα επωφεληθείτε εάν τις κάνετε να "σωπάσουν".

Η παρακάτω ενέργεια μπορεί να γίνει σε όλες τις iOS συσκευές με την τελευταία έκδοση λειτουργικού είτε είναι iPhone, iPad είτε iPod touch.

1 Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και από τη λίστα επιλογών και στη συνέχεια πατήστε "Γνωστοποιήσεις".

notificatiosn-ired-ios8-01-th

2 Εντοπίστε κι επιλέξτε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να προσαρμόσετε την συμπεριφορά ώθησης κοινοποιήσεων, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ρυθμίσεων εφαρμογών, για τις γνωστοποιήσεις.

Θέστε την εναλλαγή "Επιτρέπονται γνωστοποιήσεις" στην θέση OFF.

notificatiosn-ired-ios8-01-th

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε όσες εφαρμογές επιθυμείτε.

Οι αλλαγές οι οποίες ορίσατε θα ισχύσουν αμέσως, οπότε για παράδειγμα μόλις απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το παιχνίδι Subway Surf ή το δημοφιλές Candy Crush δεν θα λάβετε ξανά ειδοποίηση.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων της εφαρμογής ισχύει για όλων των ειδών τις ειδοποιήσεις μεταξύ άλλων, τα banners, alerts, ηχητικά εφέ, δονήσεις - τα πάντα.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε πλήρη απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων από μία εφαρμογή, μπορείτε να εστιάσετε στις ρυθμίσεις, απενεργοποιώντας π.χ. την ηχητική ειδοποίηση ή την ταμπέλα εικονιδίου (budge).

Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και την εναλλακτική δυνατότητα που μας παρέχει το λειτουργικό iOS "Μην ενοχλείτε", όπου μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν θα λαμβάνετε καμία μα καμία κοινοποίηση.

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε σαφές ή θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τις νέες λειτουργίες του iOS 8;

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status