iOS 8: Apple Maps Flyover σε iPhone

iOS 8: Apple Maps Flyover σε iPhone
ired.gr

Κάντε μια 3D πτήση πάνω από Μεγάλες Πόλεις του κόσμου με τη λειτουργία 3D Flyover της εφαρμογής "Χάρτες" (Maps) του iOS 8 σε iPhone, iPad ή iPod Touch.

Η εφαρμογή "Χάρτες" (Maps) του iOS 8, εμπεριέχει μια πολύ διασκεδαστική και διδακτική λειτουργία που λέγεται 3D Flyover.

Η λειτουργία 3D Flyover μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μια τρισδιάστατη πτήση πάνω από πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου και να δούμε, όχι μόνο τα αξιοθέατα, αλλά όποιο μέρος θέλουμε!

Apple Maps Flyover σε iPhone 1

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε την πλοήγησή μας ώστε αυτή να γίνεται σε τρισδιάστατη απεικόνιση, καθώς επίσης και να μεγενθύνουμε, να περιστρέψουμε ή να αλλάξουμε τη γωνία προβολής του τρισδιάστατου χάρτη.

Πώς γίνεται;

Η πρόσβασή μας στη λειτουργία 3D Flyover, γίνεται όπως είπαμε πιο πριν μέσω της εφαρμογής "Χάρτες" (Maps) του iOS 8, σε οποιαδήποτε συσκευή iPhone, iPad ή iPod Touch.

Μόνο χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου (π.χ. Λονδίνο, Ν.Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι, κλπ). Ακόμη κι έτσι όμως είναι μια πολύ όμορφη λειτουργία για τους λάτρεις του εικονικού τουρισμού (με την υπάρχουσα κρίση μόνο αυτός μας απέμεινε).

Αν λοιπόν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε, δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε την εφαρμογή "Χάρτες", και στο πεδίο εισαγωγής διεύθυνσης, να βάλουμε μια από τις μεγάλες πόλεις που υποστηρίζονται.

Θα γνωρίζουμε σίγουρα ότι υπάρχει η δυνατότητα για τη συγκεκριμένη πόλη, γιατί θα δούμε κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων το κέιμενο "3D Flyover ξενάγηση".

Apple Maps Flyover σε iPhone 2

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσής μας στο Διαδίκτυο, μπορεί να δούμε να εμφανίζεται πρώτα ένα γκρίζο πλέγμα όπου τα κτίρια "κτίζονται" σιγά-σιγά (ή και γρηγορότερα) το οποίο σε κάποιες μεγάλες, κενές εκτάσεις μπορεί να συνεχίσει να αχνοφαίνεται.

Το 3D Flyover ίσως να μην είναι και η πιο χρήσιμη δυνατότητα που υπάρχει στον κόσμο, πέραν από του να χρησιμεύει σαν εργαλείο εικονικού τουρισμού, αλλά είναι διασκεδαστικό και φυσικά μπορεί να χρησιμεύσει σαν ένας τρόπος εξερεύνησης μιας περιοχής ή και παρουσίασής της ακόμη.

Υποθέτουμε ότι, καθώς το 3D Flyover, θα εξαπλώνεται με τον καιρό σε όλο και περισσότερες χώρες, πόλεις και περιοχές του κόσμου και βέβαια θα αποκτά όλο και περισσότερες δυνατότητες και χρηστικότητα, θα καταλήξει να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Apple Maps Flyover σε iPhone 3

Δυνατότητες όπως η προηγμένη, βήμα-βήμα, πλοήγηση, οι τρισδιάστατες οδηγίες καθώς και η ξενάγηση μέσα σε μεγάλης σημασίας τρισδιάστατα αξιοθέατα, μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα εξυπηρετικές σε οποιονδήποτε έχει την ανάγκη τους.

Βέβαια, υποθέσεις κάνουμε (και ίσως έχουμε μεγάλες προσδοκίες), αλλά η Apple δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ παρουσιάζοντας εργαλεία και εφαρμογές που πολλές φορές ξεπερνούν κι αυτές ακόμη τις προσδοκίες μας.

Άρα, αναμένουμε.

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τις νέες λειτουργίες του iOS 8;

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

από Elichord

Δείτε περισσότερα: