Η μεγάλη οθόνη του iPhone 6 αλλάζει τα δεδομένα στην χρήση iPad

Η μεγάλη οθόνη του iPhone 6 αλλάζει τα δεδομένα στην χρήση iPad
ired.gr

Τα νέα iPhones 6 φέρνουν αλλαγές στις συνήθειες ανάγνωσης και θέασης περιεχομένου

Κάθε μέρα εκατομμύρια άρθρα, video και ιστοσελίδες, αποθηκεύονται στην εφαρμογή Pocket, με σκοπό να προβληθούν αργότερα, από smartphones, tablets ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ιθύνοντες, αναλύουν τα δεδομένα αυτά, φέρνοντας στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες τάσεις και αλλαγές στα πρότυπα μέσων ανάγνωσης.

Ζούμε σε μία εποχή που τα smartphones έχουν γίνει πραγματικά μεγάλα, απαιτώντας τεράστιους αντίχειρες και τσαντάκια μεταφοράς. Εάν λοιπόν αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, αναρωτηθήκαμε - μας αναφέρει η ομάδα πίσω από την εφαρμογή Pocket - κατά πόσο το μέγεθος οθόνης επηρεάζει το πότε και το πού αναμένεται να δείτε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει;

Η διάθεση των νέων συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις. Αναλύσαμε πάνω από 2 εκατομμύρια προβολών άρθρων ή video πριν και μετά την αναβάθμιση των χρηστών από iPhone 5/5s σε iPhone 6/6 Plus.

Οι συνήθειες πριν την έλευση του iPhone 6 Plus

Για να καταλάβουμε πώς η νέα συσκευή iPhone 6 Plus, επηρεάζει τις συνήθειες των χρηστών, συγκεντρώσαμε πρώτα στοιχεία, σχετικά με το χρόνο που καταναλώνουν οι χρήστες στο διάβασμα άρθρων, με τις δύο προηγούμενες συσκευές iPhone 5/5s και iPad.

Ανακαλύψαμε λοιπόν πως το 55% του χρόνου ανάγνωσης περιεχομένου, καταναλώνεται στο iPhone, ενώ το υπόλοιπο 45% του χρόνου, καταναλώθηκε από συσκευή iPad. Ενας φαντάζομαι, αρκετά σαφής διαχωρισμός.

Όμως τα νούμερα αυτά έρχονται σε σημαντική αντίθεση με τους χρήστες μιας συσκευής Android, όπου το περιεχόμενο προβάλλεται χρονικά σε ποσοστό 80% από τα smartphones και μόνο το 20% από tablets Android.

Η μεγάλη οθόνη του iPhone 6 αλλάζει τα δεδομένα 1

Οι συνήθειες μετά την έλευση του iPhone 6 Plus

Με το που κράτησαν οι χρήστες τα νέα iPhones στα χέρια τους, όλα άλλαξαν!

Η ζωή μετά το iPhone 6 Plus

Μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερος ο χρόνος όπου θα χρησιμοποιήσετε το iPhone για ανάγνωση ή προβολή video. Οι χρήστες οι οποίοι αναβάθμισαν στις νέες συσκευές iPhone 6, καταναλώνουν χρόνο προβάλλοντας περιεχόμενο σε ποσοστό 72%, συγκριτικά με το 55% του προηγούμενου μοντέλου.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν οι χρήστες αναβαθμίσουν σε iPhone 6 Plus, καταναλώνοντας το 80% του χρόνου τους στo iPhone, όμοια με τη χρήση που γίνεται στις Android συσκευές.

Στη πραγματικότητα η μεγαλύτερη οθόνη ενός iPhone, διατηρεί το ενδιαφέρον του χρήστη περισσότερο χρόνο. Μία ακόμη παρατήρηση είναι πως οι χρήστες που είχαν στην κατοχή τους, iPhone και iPad κατανάλωσαν σημαντικά περισσότερο χρόνο προβάλλοντας περιεχόμενο, μόλις αναβάθμισαν σε iPhone 6 ή iPhone 6 Plus.

Οι μεν χρήστες iPhone 6 διάβασαν και πρόβαλαν 33% περισσότερα άρθρα και video μέσω της εφαρμογής Pocket από ό,τι με την προηγούμενη συσκευή τους iPhone 5/5s, ενώ κατά την εξέταση χρηστών που αναβάθμισαν σε iPhone 6 Plus, το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 65%.

Όσο μεγαλύτερο είναι το iPhone σας, τόσο λιγότερο θα κάνετε χρήση του iPad σας. Πράγματι, οι χρήστες ενός iPhone 6, κάνουν λιγότερη χρήση για ανάγνωση μέσα από μία συσκευή iPad, σε ποσοστό 19% τις καθημερινές ημέρες και 27% λιγότερη χρήση κατά το Σαββατοκύριακο.

Οι χρήστες με συσκευή iPhone 6 Plus, κάνουν χρήση του iPad κατά 31% καθημερινές και 36% το Σαββατοκύριακο αντίστοιχα.

Συμπερασματικά εξακολουθεί να υπάρχει χώρος όπου έχει κυρίαρχη θέση το iPad σας, ...στο κομοδίνο σας. Ανεξάρτητα από το ποιο iPhone κατέχουν οι χρήστες, εξακολουθούν να κάνουν χρήση του iPad, γύρω στις 9 μ.μ. έως αργά το βράδυ, θεωρείται λογικό.

Τι άλλο ανακαλύψαμε για τις μεγάλες οθόνες

Η μεγάλη οθόνη του iPhone 6 αλλάζει τα δεδομένα 2

Μία μεγαλύτερη οθόνη σημαίνει και παρακολούθηση περισσότερων videos. Οι κάτοχοι iPhone 6 Plus παρακολουθούν 40% περισσότερα video μέσω της εφαρμογής Pocket, από τους χρήστες iPhone 5/5s και 16% περισσότερα video, από τους κατόχους iPhone 6.

H μεγαλύτερη οθόνη ευνοεί την μεταφορά μόνο μιας συσκευής σε καθημερινή βάση. Παρατηρήσαμε πως το Σαββατοκύριακο οι χρήστες ενός iPhone 6 Plus, προβάλλουν περιεχόμενο κατά 67% περισσότερο, από τους χρήστες iPhone 5/5S. Αυτό σημαίνει πως το να μεταφέρετε μαζί σας και το iPad δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Μία μεγαλύτερη οθόνη δεν κάνει τη συσκευή σας λιγότερο φορητή. Είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε ανάγνωση από την οθόνη του iPhone 6 Plus και με το άλλο να κρατιέστε μέσα στο Metro.

Η ανάλυση των δεδομένων δείχνει πως οι χρήστες iPhone 6 Plus χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για ανάγνωση κατά 22% λιγότερο τις πρωινές ώρες, από τους χρήστες ενός iPhone 5/5s/ ή iPhone 6.

Στο δια ταύτα: Ας προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή iPhone

Η μεγάλη οθόνη του iPhone 6 αλλάζει τα δεδομένα 3

iPhone 6 - iPhone 6 plus

Aν αρέσκεστε στο να παρακολουθείτε video θα προτείναμε να επιλέξετε το iPhone 6 Plus.

Η αναβάθμιση σε iPhone 6, προτείνεται στην περίπτωση που θέλετε το Σαββατοκύριακο να μεταφέρετε μία μόνο συσκευή.

Εάν οι συνήθειές σας προστάζουν πρωινή ανάγνωση, θα αρκεστείτε στο iPhone 5/5s ή το πολύ να αναβαθμίσετε σε iPhone 6.

Εάν δεν είστε κάτοχος iPad και σας αρέσει να διαβάζετε στο κρεβάτι, καλό θα ήταν να εξετάσετε την αγορά ενός iPad και να μην αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

Σε πρόσφατες αναφορές είδαμε πως η αναλογία πωλήσεων iPhone 6/iPhone 6 Plus είναι 2,5/1 συσκευές. Αυτό το δεδομένο μας λέει πως προς το παρόν η ευκολία και η φορητότητα είναι ένα από τα ζητούμενα των iOS χρηστών κι όχι τόσο η ψυχαγωγία και η καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης.

Εξαιρούνται οι έχοντες μεγάλο αντίχειρα όπου είναι ασφαλές να προχωρήσουν στην αγορά ενός iPhone 6 Plus.

Αυτά είχε να πει η ομάδα Pocket για τα ευρήματά της, εάν εσείς γνωρίζετε περισσότερα, μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: