Έγινε σεισμός; Ανοίξτε την εφαρμογή Earthquake στο iPhone

Έγινε σεισμός; Ανοίξτε την εφαρμογή Earthquake στο iPhone
ired.gr

Earthquake App - Άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τους σεισμούς

Αν ψάχνετε μια εφαρμογή για το iPhone ή το iPad, που να σας ενημερώνει γρήγορα και έγκυρα για όλους τους σεισμούς που έγιναν, τότε το Eartquake App είναι για εσάς!

Εάν έγινε σεισμός θα ενημερωθείτε άμεσα, από την εφαρμογή που δοκιμάσαμε.

σεισμός 1

Σεισμός - Εισαγωγή:

Αρκετές φορές έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να "ταρακουνηθούμε" και αμέσως να ψάχνουμε αναλυτικές πληροφορίες για τον σεισμό, στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο.

Το Earthquake App υπόσχεται να μας κρατάει ενήμερους για τα φυσικά αυτά φαινόμενα με ταχύτητα, εγκυρότητα και με μια εφαρμογή πλήρως εξελληνισμένη.

Η εφαρμογή

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή από το App Store, θα διαπιστώσετε πως θα μετονομαστεί σε "Seismos". Βέβαια, σε περίπτωση αναζήτησής της από το Spotlight και με τον όρο "Earthquake" η εφαρμογή θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Αρχικά, μπορούμε να επιλέξουμε την χώρα που μας ενδιαφέρει αλλά και το μέγεθος των σεισμών που θέλουμε να παρακολουθούμε. Το σχετικό φίλτρο περιορίζεται σε σεισμούς μεγέθους μεγαλύτερου των δύο και τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

σεισμός 2

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Αμέσως μετά βλέπουμε τα στοιχεία των σεισμών που έχουν γίνει με βάση τα κριτήρια / φίλτρα που έχουμε ορίσει. Πατώντας σε ένα από αυτά βλέπουμε την τοποθεσία πάνω στον χάρτη, την ώρα, το μέγεθος, το εστιακό βάθος και τις συντεταγμένες.

Επίσης, μπορούμε να συνδέσουμε τον Facebook ή Twitter λογαριασμό μας για την κοινοποίηση των φυσικών φαινομένων στα social media.

Παρέχεται η δυνατότητα της αναβάθμισης στην Pro έκδοση (in app purchase: 1,79€), η οποία μας παρέχει την δυνατότητα των ειδοποιήσεων μέσω push notifications για τους σεισμούς με βάση τα φίλτρα που έχουμε ορίσει (σε αυτή την περίπτωση τα φίλτρα είναι αναλυτικά, μπορείτε να ορίσετε απόσταση και μέγεθος σεισμού με ακρίβεια).

Εντυπώσεις

Η εφαρμογή είναι καλαίσθητη, γρήγορη και έγκυρη. Σε περίπου 4-7 λεπτά μας ενημερώνει για τους σεισμούς με σχετικά μεγάλη ακρίβεια (για τόσο γρήγορη ενημέρωση) και σε δεύτερο χρόνο, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνονται οι σχετικές αλλαγές / διορθώσεις ως προς τα στοιχεία τους.

Το μόνο στοιχείο που συνήθως δεν είναι έγκυρο σε πρώτο χρόνο είναι το εστιακό βάθος, κάτι που έτσι κι αλλιώς ούτε οι ίδιοι οι σεισμολόγοι μπορούν να δώσουν με ακρίβεια τόσο σύντομα.

Επίλογος

Συνιστούμε το Earthquake ανεπιφύλακτα. Είναι "ελαφρύ", δωρεάν και ελπίζουμε να μην το χρειαστούμε συχνά!

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τις νέες λειτουργίες του iOS 8;

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: